L'advocat de Bassa diu que no esperaven aquesta condemna

Mariano Bergés afirma que "les imputacions de la Dolors són molt genèriques"

"És una condemna que no esperàvem, no esperàvem ni la sedició ni la malversació. Ni els delictes pels quals ha estat condemnada, ni molt menys els anys de presó", ha assegurat Mariano Bergés a la sortida de la trobada amb Dolors Bassa. El lletrat de l'exconsellera ha dit també que està "afectada" i que els ha demanat –a ell i a la seva germana- que la deixessin sola.

Bergés s'ha reunit durant més de dues hores amb la seva clienta i a l'exterior del centre penitenciari ha explicat als mitjans de comunicació que ha rebut la sentència per via telemàtica quan es dirigia a la presó i que, per tant, no ha pogut estudiar-la en profunditat.

Malgrat això, ha apuntat que creu que, en relació a la resta de la sentència, l'argumentació per "uns delictes tan greus" és "escassa". En aquest sentit, ha dit que pel que fa a la sedició, hi ha deu pàgines i per a la malversació, "cinc o sis". "M'ha cridat l'atenció que les imputacions a la Dolors són molt genèriques", ha afegit.

Pel que fa a les proves, Bergés ha dit que la sentència dona per provada la sedició i les mobilitzacions "tumultuàries" en base a "una piulada" on Bassa "parla de democràcia i, en cap cas, fa una crida al tumult ni a la violència".