Masquef (JxFigueres) proposa un pacte amb Lladó (ERC) per fer fora el PSC

L’alcaldessa qualifica la proposta d’”ocurrència”

Junts per Figueres ha proposat a l'alcaldessa, Agnès Lladó, un pacte perquè la seva formació entri al govern i s'expulsi al PSC, mantenint Canviem Figueres i Guanyem Figueres, en resposta a la sentència de l'1-O. El portaveu del partit, Jordi Masquef, ha dit que els "moments excepcionals" requereixen "respostes excepcionals" i, per això, s'ha ofert a un acord "sense condicions" ni canvis d'alcaldia.

Tampoc cap retribució, dedicació exclusiva ni parcial. "La nostra entrada no suposaria en cap cas empitjorar la situació de les arques municipals", ha dit tot recordant que els socialistes tenen diverses dedicacions i que, a més, han demanat dues compatibilitats per exercir les seves activitats professionals com a advocats. Masquef ha dit que es tracta d'una resposta "de país" dotant la ciutat d'un "govern d'unitat" que és el que, segons ha afirmat, demanava el 80% dels electors a les enquestes que van fer abans dels darrers comicis municipals.

Masquef ha dit també la sentència del Suprem no es pot afrontar amb aquells que, no només van avalar l'aplicació del 155, sinó que "amenacen" amb tornar-lo a aplicar, en referència als socialistes, que tenen quatre regidors a l'equip de govern. També ha assegurat que la seva entrada donaria un govern amb una "amplíssima majoria" que garantiria l'estabilitat de Figueres i es correspondria amb els resultats electorals del maig.

"El govern funciona"

El portaveu de la formació ha dit que Lladó s'ha mostrat receptiva i que "ha respost que en política tot és possible". Malgrat això i tot i que l'alcaldessa no ha volgut fer declaracions, fonts municipals han qualificat la proposta "ocurrència" i han dit que només respon al fet que Junts per Figueres s'ha adonat que l'equip de govern "està fent coses" i que "funciona". Per això, han dit que ni tant sols s'ho plantegen. També han dit que no hi ha "fractures" dins de l'equip de govern.

Un pacte a quatre bandes

Les eleccions municipals del mes de maig van donar la victòria a Junts per Figueres amb vuit dels 21 regidors en joc però el pacte a quatre bandes entre ERC (5), el PSC (4), Canviem Figueres (1) i Guanyem Figueres (1) els va desbancar de l'alcaldia. L'acord va convertir la cap de llista d'Esquerra, Agnès Lladó, en alcaldessa i el número 1 del PSC, Pere Casellas, en vicealcalde.