El jutjat envia a presó dos homes que duien una granada al cotxe a la Jonquera

Els investiguen com a suposats autors d'un delicte de dipòsit d'armes i munició de guerra

El jutjat d'instrucció 6 de Figueres, en funcions de guàrdia, ha ordenat l'ingrés a presó sense fiança de dos homes que duien una granada al cotxe a la Jonquera.

La Guàrdia Civil va aturar el vehicle dels sospitosos divendres cap a els nou del vespre, a l'alçada del punt quilomètric 6,5 de l'AP-7. Viatjaven en un Mercedes de color negre i matrícula de Bielorússia. A dins el cotxe, els agents de l'institut armat hi van localitzar la granada de mà.

Segons recull la resolució del jutjat, els tècnics especialistes en desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil (Tedax) van confirmar que es tracta d'una granada de mà ofensiva en "perfecte estat d'ús". La granada, que els sospitosos duien amb el perímetre "encintat", és de fabricació russa.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia diumenge. La jutgessa subratlla que, segons recull la jurisprudència, n'hi ha prou amb "la tinença d'una sola arma" per atribuir als investigats un delicte de dipòsit d'armes i munició de guerra.

"Tenien, indiciàriament, la granada a la seva disposició i en estat de funcionament", apunta la jutgessa que afegeix que això implica "una vocació ineludible de possible utilització".

A més, a l'hora de descartar la llibertat sota fiança sol·licitada per la defensa, també exposa que els sospitosos no tenen arrelament al país i que, per tant, hi ha risc de fugida.