Jutgen un pare de Llançà per fer tocaments, agredir sexualment i maltractar dues filles menors

La mare també és jutjada per insultar i colpejar les víctimes

Un pare de Llançà (Alt Empordà) s'enfronta a 28 anys i 3 mesos de presó per fer tocaments, agredir sexualment, insultar i maltractar dues de les seves filles quan eren menors d'edat.

La fiscalia també sol·licita una condemna de 5 anys i 4 mesos per a la mare, a qui acusa d'exercir violència i colpejar habitualment les víctimes. Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el matrimoni té tres filles i el pare va començar a abusar sexualment de dues d'elles quan tenien 12 i 14 anys i fins que van interposar denúncia el juny del 2016.

La defensa nega les acusacions i demana l'absolució. L'Audiència de Girona havia de jutjar els pares aquest dimarts però el judici s'ha suspès i està previst que es faci el març vinent.

L'escrit d'acusació de la fiscalia recull que el matrimoni va arribar al país l'any 2004 amb les seves tres filles i van anar a viure a Llançà. Segons l'acusació pública, les dues filles grans, que aleshores eren menors d'edat, van ser víctimes d'abusos i maltractaments per part dels seus progenitors en "incomptables ocasions".

Segons el ministeri fiscal, la filla gran, que actualment té 21 anys, va començar a ser víctima d'abusos sexuals per part del seu pare quan en tenia 14. D'entrada, relata la fiscalia, l'acusat li feia tocaments als pits, al cul i a la zona genitals.

Els abusos, però, van anar a més. "Agafava la mà de la menor i l'obligava a tocar-li el penis", recull l'acusació que també afegeix que, en alguna ocasió, l'home va agredir sexualment la menor amb els dits i la va intentar forçar perquè li fes una fel·lació.

El pare va començar a abusar de la filla mitjana que actualment té 19 anys, segons la fiscalia, quan en tenia 12. L'acusació concreta que l'home aprofitava quan la menor estava estirada al llit, o al sofà per abraçar-la per darrera i fer-li tocaments al cul, als pits i als genitals.

A més, l'acusació pública també acusa l'home d'exercir un "control parental rígid i desproporcionat" sobre les filles, amb episodis constants de "violència verbal" i ús de "força física innecessària" per assegurar-se que les nenes complien les seves ordres. La fiscalia indica que la mare "també agredia" les víctima "amb bufetades i pessics".

La fiscalia recull fins a deu episodis de "violència" perpetrats pel pare o la mare contra les dues filles amb bufetades, estirades de cabell, insults, cops de pal, mossegades o llançament d'objectes.

L'acusació pública assenyala que quan el cas va arribar a mans dels serveis socials de l'Alt Empordà, van emetre un informe d'urgència indicant que les dues filles més petites –la gran ja era major d'edat quan es va interposar la denúncia el juny del 2016- anessin a un centre d'acollida.

La fiscalia acusa el pare d'un delicte continuat d'agressió sexual, un delicte continuat d'abús sexual, un delicte de violència habitual en àmbit domèstic, nou delictes de maltractament habitual i un delicte lleu d'injúries. Sol·licita una pena global de 28 anys i 3 mesos de presó. També acusa a la mare d'un delicte de violència habitual i quatre de maltractament i demana una condemna de 5 anys i 4 mesos.

En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzin les filles amb 78.000 euros pels "trastorns psicològics" derivats de les "situacions traumàtiques" que van viure amb els seus pares.

La fiscalia també sol·licita l'expulsió de la parella, originària del Marroc, quan hagin complert tres quartes parts de la pena i que no puguin tornar al país durant 10 anys,

La defensa nega les acusacions i demana l'absolució. El cas havia d'arribar a judici aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona però s'ha suspès. El tribunal ha tornat a assenyalar el judici per a l'11 de març.