Ultimàtum de 48 hores a l'Ajuntament de Girona per retirar la pancarta en suport als presos polítics

Una dotzena de consistoris més han rebut la notificació

La Junta Electoral de Zona ha donat 48 hores a Girona perquè despengi la pancarta en suport dels presos independentistes de la façana de l'Ajuntament. La petició arriba en resposta de les denúncies, entre elles la de Ciutadans, que s'han presentat reclamant que es garanteixi la neutralitat a les portes de les eleccions generals. El partit taronja, de fet, ja ha portat més d'una vintena d'ajuntaments de la demarcació davant de la Junta Electoral.

A la notificació de Girona, la Junta Electoral demana que, banda de la pancarta, també es retirin la resta de símbols que pugui haver-hi tant a la façana com a les dependències municipals. L'equip de govern de JxCat analitzarà ara quina resposta li dona però, de moment, ja han avançat que aquest dilluns la pancarta no es retirarà.

A la Selva, la JEZ ha ordenat als ajuntaments d'Anglès, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Vidreres que de manera "immediata" adoptin les mesures necessàries per ordenar retirar dels edificis públics estelades, llaços grocs, fotografies de candidats o polítics, a més de pancartes, cartells o "qualsevol altre símbol partidista" o que contingui imatges o expressions "coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques concurrents a les eleccions".

La notificació de la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners dona de termini a aquests ajuntaments per adoptar les mesures fins a les tres de la tarda d'aquest dimarts. La JEZ també ha ordenat el mateix a l'Ajuntament d'Amer. I al Gironès, a banda de Girona, la Junta Electoral ha fet arribar notificacions als ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Salt perquè retirin pancartes i llaços.

A banda de Girona, la Junta Electoral ha fet arribar notificacions als ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Salt perquè retirin pancartes i llaços. La mesura adoptada per la JEZ respon a les denúncies presentada per Ciutadans.

Figueres i Olot les retiren

D'altra banda, l'Ajuntament de Figueres va retirar divendres la pancarta que tenia penjada a la façana en suport dels polítics empresonats aquest divendres després de rebre la notificació de la JEZ i Olot ha fet el mateix aquest cap de setmana. L'Assemblea Artistes de la Garrotxa també ha traslladat el mural dedicat a l'1-O que hi havia a una paret del consistori