Primera vida salvada per un dels desfibril·ladors instal·lats a les comarques gironines

Un home de 57 anys se salva d'una mort sobtada gràcies a un dels dispositius implantats per Dipsalut

Aquest dimarts 9 d'agost al voltant de les quatre de la tarda, la Policia Local de Calonge ha va rebre una alerta per una possible aturada cardiorespiratòria a un pis de Sant Antoni de Calonge. La primera persona en arribar-hi va ser l'agent de barri, que va començar les maniobres de reanimació.

Poc després, va arribar la patrulla amb un dels dos desfibril·ladors portables que duen dins els vehicles policials. Ho va fer acompanyada d'un metge de l'ambulatori. Un dels agents de la Policia Local, seguint el protocol establert i els passos indicats, va aplicar el desfibril·lador, que va efectuar dues descàrregues. 

En aquest moment va arribar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i es va fer una tercera desfibril·lació. El pacient es va poder recuperar. Després se'l va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona. A hores d'ara, es troba ingressat ja fora de perill i amb un pronòstic estable. Es tracta d'un home de 57 anys que estiueja a Sant Antoni. És la primera persona salvada gràcies als aparells implantats per Dipsalut.

Calonge disposa de dos desfibril·ladors portables cedits per Dipsalut. Aquests aparells van dins els vehicles de la Policia Local per tal de permetre una ràpida intervenció en cas de mort sobtada cardíaca. El municipi també tindrà cinc desfibril·ladors fixos que es començaran a instal·lar aquesta tardor.