Enxampen dos lladres per robar ferralla i electrodomèstics de la deixalleria de Platja d'Aro

Al juliol s'han denunciat 30 persones per beure alcohol al carrer i s'han aixecat 66 actes per consum de drogues

Cap a dos quarts de dotze de la nit del passat 4 d'agost la policia de Castell-Platja d'Aro va localitzar a la zona de la deixalleria municipal dues persones preparades amb guants i eines que tallaven la tanca de protecció de les instal·lacions per robar-ne material. Diverses dotacions del cos van acordonar la zona i van detenir, en una primera acció, un dels individus en el mateix lloc, mentre que l'altre va fugir per una zona boscosa.

Posteriorment es va localitzar en un carrer pròxim una furgoneta, propietat del primer detingut. S'hi van trobar més de 500 kg de diferents objectes metàl·lics sostrets a la deixalleria, els quals van ser retornats al seu lloc. Una hora més tard, i mentre els agents encara es trobaven a la deixalleria amb la furgoneta confiscada descarregant el material, el segon autor fugit es va dirigir al vehicle, tot creient que es tractava del seu company, i va ser detingut. Els dos implicats són els dos ciutadans romanesos veïns de Palamós (Baix Empordà) Florin T., de 30 anys, i Costel E. M., de 25, amb antecedents per fets similars. 

Segons informa l'Ajuntament, el control a la deixalleria es feia arran de l'activació d'un dispositiu especial de vigilància en aquestes instal·lacions, endegat pels diversos robatoris i danys que s'hi han produït darrerament.

Hores abans, cap a un quart de quatre de la matinada del mateix 4 d'agost, una patrulla de la policia local que estava fent servei de seguretat ciutadana a la zona d'oci Parc d'Aro, va detectar que s'havia activat l'alarma de l'establiment Dinoamgios. Els agents van comprovar que la persiana metàl·lica havia estat forçada i la caixa d'alarmes manipulada, a la vegada que van sentir cops a l'interior. Altres dotacions del cos es van desplaçar al lloc del fets i van localitzar tres persones al local, que van ser detingudes per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Es tracta de tres ciutadans francesos de qui no consten antecedents: Alexandre Sofyan A., de 21 anys; Kevin M., de 20, i Sofien Antoine F., també de 20.

Venda ambulant i consum de drogues i alcohol al carrer

Aquestes actuacions de seguretat ciutadana s'afegeixen a altres tasques habituals que desenvolupa la policia local. Així, per exemple, en el darrer mes de juliol, amb l'aplicació de l'ordenança municipal reguladora de la venda i consum de begudes alcohòliques, va denunciar trenta persones pel seu consum al carrer. També en aplicació de l'ordenança municipal de bon govern va denunciar 22 persones per venda ambulant. D'altra banda, durant el mes passat va aixecar 66 actes per consum de drogues.