Un Jamie Cullum sublim posa dempeus al públic del Festival de Peralada

L'artista britànic ha repassat la seva discografia en un concert de dues hores carregat d'energia i entusiasme

"Quin indret més meravellós per venir a tocar, gràcies per tenir-nos avui aquí. Ens estem enamorant molt ràpidament d'Espanya. L'any passat vam tocar més concerts aquí que pràticament enlloc més arreu del món i això és gràcies a vosaltres". D'aquesta manera es presentava ahir a la nit Jamie Cullum davant del seu públic al Festival de Peralada. El jove londinenc, que complirà 32 anys el proper 20 d'agost, es va mostrar enèrgic, simpàtic i molt bromista, connectant ràpidament amb les grades. "El que més m'agrada d'aquest escenari és que en cas de que les coses vagin malament em puc suïcidar. Si toco malament una cançó simplement he de venir i tirar-me daltabaix, així que no deixeu d'aplaudir-me per evitar que salti", va bromejar l'artista.

El concert, que inicialment estava previst amb una durada de 100 minuts es va allargar fins a les dues hores. Cullum va presentar el seu darrer treball, "The Pursuit", en el que va ser el seu únic concert a Catalunya. Conscient d'això el britànic també va fer un repàs a la seva discografia, interpretant temes com "Twentysomething" i "What a Difference a Day Made", entre d'altres. Un altre dels moments àlgids de la nit va ser quan va improvisar una sessió "unplugged", tocant els instruments sense electrificar i cantant de viva veu sense micròfon.

La complicitat entre Cullum i el públic va ser extrema. Una de les persones de platea es va comunicar amb el cantant a través del seu iPad, mostrant-li un missatge lluminós que resava 'Gràcies Jamie! Quina nit!', acció que va ser corresposta per l'artista londinenc amb una salutació al més pur estil "Rock N' Roll".

Amb el públic dempeus davant de l'escenari Jamie Cullum va rematar la vetllada interpretant la seva particular versió de "Singin' in the Rain" de Gene Kelly, posant  punt i final a una de les nits més carregades d'energia positiva que es recorda en molt de temps al Festival de Peralada.