El TSJC obliga a l'empresa Trety a no deixar als treballadors sense cobrar dotze dies

L'empresa va presentar recurs a la sentència del Jutjat Social de Girona emesa l'abril de 2009

La resposta del TSJC arriba en el moment just per 'enfortir' la posició del sindicat CCOO davant de la retallada salarial que l'empresa proposava fer amb la mesura dels dotze dies de flexibilitat. 'Ens han donat la raó', ha afirmat el secretari general de CCOO a Girona, Bertomeu Compte, que ha afegit que la sentència serveix d'exemple per directives d'empreses de les comarques gironines que facin servir 'de mirall' l'empresa tèxtil de Trety.

El representant de la secció sindical de CCOO de Trety, Ramon Cantos, ha explicat que la proposta dels dotze dies de flexibilitat suposava una reducció de la jornada laboral i, per tant, del salari dels treballadors perquè no deixava opció a poder-se compensar. 'Fins ara, hi havia la possibilitat de poder recuperar els dies que no havíem treballat', ha destacat Cantos. 'Aquesta vegada, però, l'empresa va dir que no es recuperarien'. D'aquesta manera, ha dit, si el TSJC no hagués desestimat el recurs, l'empresa tindria carta blanca per quedar-se amb els diners del sou -uns 300 euros que es descomptarien a compte de la paga de beneficis anuals- que els treballadors no cobrarien.

'Pressions i xantatges'

El representant sindical de Trety ha denunciat que tant el comitè d'empresa com els treballadors han rebut pressions i 'xantatges' per part de la direcció de l'empresa. Segons Cantos, l'empresa 'ha jugat amb la port dels treballadors'.

'Una mostra evident és el referèndum que es va fer el novembre del 2008 sobre els dotze dies de flexibilitat', ha afirmat. Cantos ha explicat que les butlletes deien: 'Sí al descompte salarial és No a l'atur' i 'No al descompte salarial és Sí a l'atur'. 'L'empresa va fer creure als treballadors que si votaven a favor no hi hauria una gran retallada de plantilla, i encara hi ha acomiadaments', ha dit. En aquelles votacions, un 60,7% dels treballadors van votar a favor de la proposta de l'empresa.