La Liberisliber de Besalú celebra la seva desena edició amb la presència de 65 editorials

Toni Sala, Eva Baltasar, Vicenç Pagès Jordà i Llucia Ramis, entre els autors presents

Liberisliber, la fira i el festival dedicat a l’edició independent de Besalú, celebra aquest de setmana, el 5 i 6 d'octubre, la seva desena edició amb la presència de 65 editorials, dues més que l’any passat, i d'escriptors com Toni Sala, Eva Baltasar, Vicenç Pagès Jordà, Llucia Ramis, Joan-Daniel Bezsonoff, Antonia Canyelles i Enric Casasses.
De les 65 editorials que hi seran presents, 52 són de Catalunya, una d'Aragona, una d'Euskadi, cinc de Madrid, quatre del País Valencià i dues d'Andalusia. Algunes de les novetats d'enguany són la creació de l'estand 'Joves i Belles', en el qual dues editorials juniors, i potenciar les accions i els esdeveniments que tinguin a veure amb els aspectes professionals del sector i de relació amb altres col·lectius.
 
En aquesta edició continuaran les tradicionals activitats del festival com els recitals de poesia i narrativa, els tallers d'escriptura i infantils, el teatre de carrer, les presentacions de llibres, les entrevistes a Ràdio Web Liberisliber a càrrec de Paco Inclán, la signatura de llibres (prop de 50 autors aniran a Besalú) i música amb un espectacle inspirat en Patti Smith del duet Jansky.

Una de les novetats de la fira ha estat la creació de l'estand 'Joves i Belles' , en el qual dues editorials juniors, que encara no tenen el mínim de cinc llibres publicats, que marca el reglament, mostraran els seus llibres al públic i consolidar així, una mica més el seu projecte. Les escollides per aquest any són Karwan (Barcelona) i Fuera de ruta (València).
 
L'altra novetat és l'objectiu de potenciar les accions i els esdeveniments que tinguin a veure amb els aspectes professionals del sector i de relació amb altres col·lectius. En aquest sentit, se celebrarà el V Simposi d’Educació i Edició dirigit als futurs mestres, amb participació de la Universitat de Girona; el personal bibliotecari tornarà a estar present a la fira per comprar llibres per enriquir el fons dels seus centres, amb el patrocini de la Generalitat; s'estrena un cercador de traductors, amb el que s'aspira a arribar al miler d'entrades, i pròximament s'estrenarà un altre d'il·lustradors/es segons les seves especialitats.
 
Amb aquest col·lectiu, explica la fira en un comunicat, es dissenyarà una trobada amb editors a partir de projectes, però ja serà l'any 2020, amb l’horitzó de convertir Liberisliber en un festival de quatre dies i celebrat en diverses seus. A nivell professional, també hi haurà un diàleg entre dos consultors del sector editorial: Txetxu Barandiarán i Bernat Ruiz Domènech.