Uns 300 treballadors de la Generalitat es concentren per commemorar l'1-O

Agraeixen el paper dels catalans del nord per garantir que les urnes arribessin als col·legis electorals

Uns 300 treballadors de la Generalitat a Girona s'han concentrat aquest migdia davant la Delegació per commemorar el segon aniversari de l'1-O.
Convocats per l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), el personal de la Generalitat ha desplegat una pancarta amb el lema '#Tsunamidemocràtic Tornem als carrers' i s'ha llegit un escrit on agraïen el paper que els catalans del nord van tenir per fer possible que les urnes de l'1-O creuessin la frontera i arribessin als col·legis electorals el dia del referèndum.
 
En concret, l'article 'Els 150 catalans del nord que van fer possible el referèndum', publicat per Vilaweb el 30 de setembre de l'any passat. L'escrit reivindica que sense la Catalunya del Nord l'1-O no hauria existit i explica com les urnes, que es guardaven en un magatzem, van passar a Catalunya a principis d'agost del 2017.
 
Durant la concentració, els treballadors de la Generalitat han portat cartells de color groc, estelades i pancartes amb els lemes 'Fem la república catalana' o 'Cap repressió ens podrà aturar'. Després de llegir l'article, la concentració s'ha tancat amb el cant d'Els Segadors.