Nicolazzi: 'Necessitem un pla de xoc per fer front a la davallada de vols de Ryanair'

El president de l'Associació de d'Hostaleria de Girona i Radial reclama solucions urgents a la Generalitat

Xavier Nicolazzi va trucar personalment ahir al vicepresident de la companyia irlandesa Ryanair, Michael Cawley, per preguntar sobre les negociacions amb la Generalitat. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial ha assegurat aquest matí en declaracions a Ràdio Girona que el sector es mostra molt preocupat per com poden anar les coses després de la temporada d'estiu. "Després d'agost la temporada està perduda amb la retallada de vols anunciada per Ryanair i les comarques gironines es troben molt afectades per aquest tema. Hi han empresaris amb seriosos problemes per tirar endavant", ha confessat Nicolazzi.

És per aquest motiu que el president ha reclamat a la Generalitat que es tiri endavant amb un "pla de xoc" per tal d'ajudar al sector del turisme mitjançant "promocions o ofertes" dirigides al territori. "Aquesta ha de ser una proposta consensuada amb els ajuntaments, la Generalitat i el sector privat per, d'aquesta manera, tenir alguna cosa amb què defensar-nos davant la retallada de vols a l'Aeroport de Girona", ha dit.

Negociació secreta

Nicolazzi ha assegurat que, de forma extraoficial, li han confirmat que AENA està en negociacions amb Ryanair per "omplir la T2" de l'Aeroport del Prat "amb avions de la companyia irlandesa, a esquenes de la Generalitat". Aquesta és una informació que no va ser confirmada ahir per part de Cawley però des de l'entitat gironina es dóna màxima credibilitat al rumor. 

Crítica a Domènec Espadalé

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial també és membre de la Cambra de Comerç de Girona i no ha dubtat en criticar-ne avui al seu president, Domènec Espadalé, exigint-li més fermesa en aquest assumpte. "Per part de les patronals potser sí faria falta una mica més d'agressivitat. Fa pocs dies el president de la Cambra de Comerç va fer unes declaracions on afirmava que ja era correcte el nombre de passatgers que vindrien aquest hivern perquè no ens costarien ni cinc. Aquestes paraules em van fer molt de mal", ha reblat Nicolazzi.