Després del tancament de la línia de P-3 de l’escola de Font de la Pólvora a Girona, el PSC reclama “que el govern municipal i la Generalitat abordin de manera responsable i planificada el futur de l’educació al barri”.
El regidor socialista Quim Ruhí considera que el tancament de la línia de P-3 “ha estat desafortunat i injustificat, ateses les característiques del centre” i “implica un risc altíssim que l’escola de Font de la Pólvora vagi tancant gradualment”. Per això sosté que “cal un debat seriós i tranquil per abordar el problema de com s’escolaritzen els infants i adolescents a Font de la Pólvora i per garantir que el barri continuarà tenint un equipament educatiu en ple funcionament”.
Ruhí considera que s’ha de tenir en compte que “els tancaments de línies no representen el mateix per totes les escoles”. “Cal estudiar-los un per un, però a Font de la Pólvora no es poden permetre la pèrdua de l’element més important que tenen en pro de la integració i la socialització del barri”, ha sentenciat. El regidor socialista ha recordat que l’escola de Font de la Pólvora “fa una excel·lent feina social d’acollida i integració que justament el barri necessita molt”. D’altra banda, Ruhí ha indicat que algunes de les possibilitats que s’haurien d’explorar ara són que el barri pugui comptar amb un institut escola i la implantació d’una escola taller al sector que garantís una formació laboral post-obligatòria. El PSC es va oposar des del començament a la desaparició de la línia de P-3 a Font de la Pólvora i l’abril passat va presentar al Parlament una proposta de resolució contra el seu tancament. En aquesta proposta, els diputats del PSC Esther Niubó, Eva Granados i Rafel Bruguera manifestaven que s’havia de tenir molt en compte que “l’escola de Font de la Pólvora està tipificada com a escola de màxima complexitat” i que la matrícula “no havia de ser un problema, sinó una oportunitat de millorar ràtios i poder atendre millor a aquest barri a través dels seus infants”.
La proposta de resolució socialista demanava “mantenir el grup de P-3 per al curs 2019-2020” “millorar les condicions i recursos del centre, tant pressupostàriament com de la plantilla”, i “definir i buscar perfils concrets pels docents que s’incorporen a l’equip de l’escola per donar resposta a les necessitats d’una escola de màxima complexitat”. També es proposava que es valorés de manera seriosa “fer un institut-escola a les instal·lacions existents del centre, que permeti allargar l’escolarització i reduir l’abandonament escolar prematur, afavorint així la finalització de l’educació secundària obligatòria (ESO) de l’alumnat del barri”.
Aquesta proposta de resolució haurà de debatre’s en comissió al Parlament, però la línia de P- 3 ja no ha arrencat aquest nou curs.