Rigau diu a les escoles que hauran de tenir flexibilitat horària per resoldre problemes de menjador

La consellera d'Ensenyament avança que caldrà "acostumar-se" a horaris diferents per "optimitzar recursos"

"S'ha previst flexibilitat perquè depenent del número d'alumnes que s'hagin de quedar a dinar es puguin fer torns adequats a les instal·lacions", ha manifestat Rigau aquest dilluns en resposta a les queixes de les escoles que lamenten tenir poc temps per donar servei a tots els alumnes que es queden a dinar. La consellera ha dit que són "conscients" que algunes famílies han hagut de canviar d'hàbits, però ha recordat que Catalunya passa per una "situació crítica", i que per poder oferir "els mateixos serveis" ha calgut fer "organitzacions diferents".

Per Rigau la prioritat és "escolaritzar tothom", i ha aprofitat per subratllar que tot i el moment de restricció que viu Catalunya, s'ha incrementat l'oferta per al curs vinent amb 15.000 noves places per a P3 i també unes 15.000 per a estudiants d'entre 16 i 18 anys. "Ha estat aquesta combinació horària la que ha permès optimitzar recursos" i poder donar "més escolaritat i serveis" amb l'"esforç i el sacrifici que representa canviar d'horari i organitzacions", ha argumentat la consellera d'Ensenyament.

Rigau ha respost així a les queixes fetes per algunes associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) d'escoles de Girona, a causa dels problemes que han comportat els nous horaris del Departament d'Ensenyament a l'hora d'organitzar el servei del menjador per al curs vinent. En cas que no s'arribi a cap acord en el consell escolar, l'horari establert per Ensenyament és de dues hores i mitja al migdia -mitja hora menys que fins ara. Algunes escoles, però, es queixen que, amb les dimensions de les seves instal·lacions, els és impossible donar servei a tots els escolars que es queden a dinar amb aquest marge de temps.

D'altra banda, sobre la possibilitat de limitar el número d'usuaris dels menjadors, Rigau ha apuntat que "si en un cas hi ha dificultats, la priorització sempre passa per les famílies amb més necessitats". Ha volgut recordar, també, que "no només" es mantenen les partides de l'any passat per als menjadors escolars, sinó que s'incrementa amb "un fons extraordinari" per al curs vinent. Així mateix, la titular d'Ensenyament ha subratllat que el menjador escolar té una "dimensió social" ja que "garanteix un àpat segur".

"No es pararà cap obra"

En un altre ordre de coses, la consellera d'Ensenyament ha recordat que la nova situació financera de la Generalitat fa que s'hagin de "reprogramar" algunes obres a infraestructures escolars i posposar terminis, així com també "fer els pagaments de manera progressiva". Ha remarcat, però, que tot el que està aprovat en acords de Govern "s'acabarà fent", i que "no es pararà cap obra", tot i que "cal poder garantir que les mesures que es prenguin no generen més dèficit" a la Generalitat. 

Rigau ha fet aquestes declaracions a Sant Feliu de Pallerols, on ha visitat les obres d'ampliació de l'escola Rocalba i el Centre de Dia per a la gent gran, a part de participar en alguns dels actes de la festa petita de la localitat i signar el Llibre d'Honor de l'ajuntament.