Deu persones més finalitzen el programa 30 Plus a la Selva

La iniciativa dona oportunitat a majors de 30 anys a trobar feina

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Eduard Colomé, han entregat els diplomes del curs Aprenem les competències i estratègies personals per al manteniment del lloc de treball als alumnes del programa 30 Plus, el passat dimarts, dia 19 de setembre, al migdia. En total són 10 alumnes que durant tota la setmana s'han format al Centre Cívic de Sils.

El contingut del curs s’ha centrat en el desenvolupament de competències i habilitats personals com la comunicació interpersonal, l’autocontrol, la gestió de les emocions o el treball en equip a través de l’entrenament (coaching) per les formadores i formadors. Els alumnes del Programa han fet un total de vint hores.

En el transcurs de l’acte, el president, Salvador Balliu, va felicitar tots els participants i els va encoratjar a aprofitar al màxim aquesta oportunitat per tal de reincorporar-se al món laboral.

Durant tot el darrer mandat 2015-2019, el foment de l’ocupació ha estat una de les prioritats del Consell Comarcal de la Selva. És per aquest motiu que des de l’ens selvatà s’han prioritzat la posada en marxa de programes d’ocupació com ara el 30 Plus. Aquest programa té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 anys i més, i ofereix a les persones participants orientació i

acompanyament en el procés de contractació. També es complementa amb una formació vinculada al contracte de treball, a més d’oferir experiència professional mitjançant un contracte laboral amb una duració mínima de sis mesos.

El Consell Comarcal de la Selva ha gestionat el programa 30 Plus a les convocatòries de 2016, 2017 i aquesta última de 2018, durant la qual s’han inserit laboralment 34 persones.

Tanmateix, el SOC ha avançat la convocatòria 2019 del Programa 30 Plus i des del 2 d’agost de 2019 es poden materialitzar nous contractes subvencionats adreçats a donar una oportunitat laboral a 40 persones aturades de la Selva majors de 30 anys. La principal novetat d’aquesta convocatòria és l’increment de la subvenció que rebran les empreses equiparant-la a l’actual salari mínim interprofessional, 1.050 euros mensuals fins a un màxim de nou mesos (9.450 €) per a contractes a jornada completa. El 30 Plus està finançat pel SOC i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.