Tossa acull la primera jornada sobre viles marineres

El municipi va ser acreditat com a tal el passat març

Tossa ha acollit avui la primera jornada tècnica sobre viles marineres després que la població fos acreditada amb aquesta nova marca de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya el passat mes de març adreçada a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar.

Durant la jornada, en la que hi ha hagut representants de les viles acreditades (L’Escala, Palamós, Sant Carles de La Ràpita, Sitges, Tossa, Vilanova i la Geltrú, l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, Les Cases d’Alcanar, Llançà i Sant Pol de Mar), el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tossa, Gregori Martínez, ha afirmat que “és un orgull que s’hagi escollit Tossa per fer aquesta primera trobada. Sens dubte serà una eina important per definir l’estratègia turística de la població en els propers anys”.

I és que l'adhesió presenta múltiples avantatges: visibilitat, ús del distintiu d’adhesió en la propaganda turística, accés a les plataformes de promoció i comercialització específiques participant en la definició dels plans d’acció, accés amb prioritat al pla de formació específica anual, entre d'altres.

Les viles marineres tenen una forta personalitat, marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històric-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.