Simulacre d’incendi sense ferits al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

exercici ha consistit en un incendi en un magatzem de logística

L’Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ha estat escenari aquest matí d’un simulacre d’incendi sense ferits però amb el desallotjament de tot el sector de l’incendi, una dotzena de persones. L’incendi ha tingut lloc en el magatzem de logística de la planta soterrani de l’Hospital.

Els objectius principals del simulacre han estat practicar els temps de reacció dels treballadors al detectar l’emergència i valorar l’evacuació o confinament de la resta de personal; així com treballar el traspàs d’informació als mitjans externs a la seva arribada.

Un cop detectada l’emergència s’ha iniciat el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, a la Policia Local de Salt i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat.

El punt de recepció de l’ajuda externa s’ha ubicat a la caseta d’entrada al parc hospitalari, on hi havia l’auxiliar de serveis de seguretat que ha indicat l’accés cap a l’edifici a la Policia Local i Mossos d’Esquadra. Posteriorment ha acompanyat als Bombers de la Generalitat fins al punt de l’emergència.

Els Bombers de la Generalitat han participat en aquest simulacre amb 7 dotacions terrestres dels parcs de Girona i de Cassà, que han actuat de manera coordinada amb la resta d’efectius. En concret, els Bombers, una vegada han rebut i valorat la informació del que ha succeït al magatzem, han fet una entrada amb un binomi a la recerca de possibles persones atrapades a l'interior, així com també a la recerca del focus del foc. Posteriorment, han continuat amb les maniobres d’extinció de l’incendi fins a la seva finalització.

La Policia Local de Salt s’ha encarregat del control d’accessos a la zona, i ha estat en contacte amb el cap de l’emergència (cap de Bombers) per establir el perímetre de seguretat.

A l’exercici també hi han participat com a observadors representants de l’Institut d’Assistència Sanitària, i el tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Girona. El personal de guàrdia de la sala CECAT de Proteccio Civil també ha participat a l’exercici fent la recepció de la trucada del simulacre.