Detinguts dos lladres a la fuga després d'intentar robar en una casa de Púbol

Un va fugir a peu i l'altre a gran velocitat amb el seu vehicle interceptat a La Pera

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 18 de setembre, a la població de La Pera, dos homes de 18 i 34 anys, de nacionalitat marroquina, un d’ells veí de Girona i l’altre amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de domicili, en grau de temptativa. A un d’ells també se l’acusa d’un delicte contra la seguretat viària per conduir de forma temerària.

La tarda del 18 de setembre una dotació de paisà, que es trobava realitzant patrullatge preventiu per la població de l’Estartit, va ser requerida per tal d’adreçar-se al carrer Garbí de la població de Púbol, ja que uns testimonis havien vist com dues persones intentaven robar en una finca.

En veure’s descoberts pels veïns, un dels lladres va fugir a peu i l’altre en un turisme.

Poc després, una dotació policial que circulava per la GIV-6426, de la localitat de La Pera a Púbol, va veure diverses persones que seguien un home que caminava pel voral.

Els agents els van aturar i van comprovar que eren els veïns de la zona que seguien un dels lladres. Immediatament, se’l va detenir com a presumpte autor del robatori.

Durant el trasllat del detingut, i mentre els agents circulaven per la carretera GIV-6426 amb la cruïlla GIV-6425, van veure com un turisme intentava ocultar-se. Aquest, en veure la presència policial va iniciar la marxa a gran velocitat conduint de forma temerària posant en greu risc la resta d’usuaris de la via.

En arribar a la intersecció amb la C-66 el vehicle fugitiu va desobeir les senyals de circulació a gran velocitat, fent que la resta d’usuaris haguessin de frenar per tal de no col·lidir-hi.

Finalment, els agents van aconseguir interceptar el vehicle a l’alçada del terme municipal de La Pera i van detenir el segon lladre.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 19 de setembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.