Guanyem Girona vol més espais públics per a gossos

Les inscripcions han crescut en gairebé 1.000 cans en tres anys

Girona té cada dia més gossos. De 2015 a 2018 s’ha passat de 2.356 a 3.285 gossos registrats segons dades de la memòria de l’àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona. Tot i aquesta xifra, en tota la ciutat només hi ha disponibles quatre recintes on es pugui deixar lliures els animals: a la Devesa, al parc del Migdia, al Mas Masó i a Vila-roja. Per aquest motiu Guanyem Girona considera “insuficients” aquests espais i aposta per ampliar les àrees d’esbarjo dedicades exclusivament als animals de companyia. 

La regidora Dolors Serra ha apuntat que aquesta manca d’espais sovint provoca tensions entre els amos dels gossos i la resta de vianants: “Hem d’aconseguir que l’augment de gossos no provoqui situacions que malmetin la convivència. Això passa inevitablement per introduir més espais on els animals puguin moure’s lliurement”. La regidora de Guanyem ha advertit que si no s’ofereixen solucions els amos continuaran portant a passejar deslligats els animals en llocs no regulats. A més, la formació municipalista entén que els propietaris de gossos paguen una taxa de 33,60€ anuals per la qual no se’ls hi ofereixen prou serveis. 

D’altra banda, des de la formació municipalista també han indicat que caldria millorar les instal·lacions ja existents: “Alguns dels espais públics per a gossos són massa petits, no disposen de fonts per als animals ni tampoc de portes dobles per evitar que s’escapin”, ha assenyalat Serra.

Tot i això, Guanyem valora positivament la recent implementació d’itineraris canins a les hortes de Santa Eugènia, les ribes del Ter i l’Onyar i la zona de la Font del Ferro a la Vall de Sant Daniel.

Més multes a qui no recull els excrements

Serra apunta que “alhora que posem al dia les instal·lacions per una realitat en augment, també cal tallar d’arrel les actituds incíviques”. Així doncs, des de Guanyem també proposen iniciar una campanya de sancions per als propietaris que no recullin els excrements dels animals, una queixa cada com més habitual entre els veïns segons la regidora del principal partit a l’oposició.