Tossa anul·la el conveni per a la construcció del polèmic port esportiu

El nou govern el considera "innecessari"

El nou equip de govern de Tossa de Mar (Selva), format per Junts per Tossa, Endavant Tossa i Esquerra Republicana de Catalunya, va deixar sense efecte ahir en ple ordinari el conveni signat el 14 de març de 2012 entre l’exalcaldessa Gisela Saladich i les entitats STAR ASSETS i FEANDA 2 que tenia com a objectiu assolir la construcció d’un port esportiu a la població si els vilatans ho aprovaven per consulta popular.

Segons el regidor d’Urbanisme, Ramon Gascons, el projecte reflectit en el conveni és “innecessari i contrari als interessos mediambientals vigents, atès que el seu contingut no respecta els principis de protecció de la qualitat ambiental que han de regir les actuacions amb incidència en el medi natural”. A més, Gascons assenyala que la consulta popular destinada a que els veïns expressessin la seva posició sobre la conveniència del projecte mai s’ha dut a terme perquè va ser suspesa per decisió judicial.

L'acord establia que l'equipament ocuparia 33.046 metres quadrats i tindria 396 amarratges, magatzems, locals comercials i un aparcament per a 400 vehicles.

A més, el projecte també portava inclòs la construcció de deu xalets de luxe i d'un hotel de 5 estrelles, que se situaria a l'antic camí de Lloret -al sector Ses Alzines- i ocuparia 8.000 metres quadrats. Tota l'àrea es complementaria amb un petit hospital marí, de 510 metres quadrats, que permetria investigar i tractar les espècies de la zona.

A més, la construcció del port comportava l’execució d’un túnel que connectaria el nucli urbà de Tossa amb el port, d’acord amb el projecte que en el seu dia va redactar la Diputació de Girona.

Segons el conveni, els promotors també es feien càrrec del condicionament del camí de ronda i del camí ral; de la instal·lació dels serveis bàsics a la zona (aigua, electricitat, gas, telefonia, etc.) tant a la zona d’aprofitament privat com al port esportiu; de la cessió de les zones verdes a l’Ajuntament; i també es comprometien a col·laborar amb l’Ajuntament en l’execució de projectes d’interès general.

Dipòsit d’aigua regenerada

D’altra banda, en el ple també es va donar a conèixer el conveni que l’actual alcaldessa Imma Colom ha signat amb la propietat d’una finca del sector de Can Martí perquè l’ajuntament hi pugui instal·lar un dipòsit d’aigua regenerada. La superfície afectada és de 762 metres quadrats i l’ajuntament no haurà de pagar cap contraprestació econòmica a la propietat.