Figueres redueix els talls elèctrics al Culubret i Sant Joan i fa que diversos veïns es donin d'alta a la llum

El regidor de Seguretat diu que s'ha fet una tasca policial i social als barris

Diversos veïns del Culubret i de Sant Joan de Figueres estan demanant altes de comptadors de la llum. Una situació que podria semblar habitual però que, segons el regidor Pere Casellas, feia "molt de temps" que no passava en aquests barris de la ciutat.

Segons ha explicat Casellas, durant aquest estiu els talls de llum a la zona oest s'han reduït de manera considerable. "Només n'hi ha hagut dos. Això ha estat possible gràcies a una tasca policial però també hi ha hagut una trobada amb Endesa per aconseguir que es posin els mitjans necessaris", ha dit.

Casellas no ha precisat quants comptadors s'estan regularitzant però ha detallat que en una operació policial per lluitar contra aquesta problemàtica es va detectar un 20,7% de frau de llum a la zona. El delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, s'ha felicitat per les intervencions fetes però ha alertat que aquesta situació desplaça el problema del cultiu de marihuana a altres punts.

D'altra banda, Casellas ha assegurat que l'equip del govern té en marxa altres mesures per millorar la seguretat a la ciutat. Entre elles, ha dit que estan treballant en una ordenança per combatre les ocupacions il·legals de pisos. El regidor i vicealcalde ha negat que es tracti de "narcopisos" però ha admès que és un problema generalitzat i ha demanat més col·laboració per lluitar-hi.

A més, ha anunciat que "triplicaran" el pressupost de la unitat canina que tenen en marxa i que impulsaran la figura dels "vigilants comunitaris" per fer front als delictes contra el patrimoni, a banda de l'increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana prevista.