El restaurant Can Roca de Girona es converteix en un dels murals del Milestone

També s'han fet murals al barri de Germans Sàbat i al campus de Montilivi de la UdG

El restaurant Can Roca de Girona del barri de Taialà comptarà en els propers dies amb un mural de grans dimensions en què hi haurà dues mans agafades com a principal imatge. Es tracta d'una de les obres que forma part de la 8a edició del Milestone Project, un festival d'art urbà que ja compta amb 36 parets pintades arreu de la ciutat.

El cuiner Joan Roca ha explicat que van proposar a l'organització del festival que pintessin aquesta imatge en un "homenatge a la vellesa" però també un homenatge al barri de Taialà que és "on hem nascut i crescut". Les dues mans agafades surten d'un fragment d'un vídeo promocional que van llençar els germans per explicar el procés creatiu de la cuina a partir dels records. En ell hi havia els pares dels tres germans que s'agafaven de la mà.El cuiner ha afirmat que el mural que estan pintant a la paret del restaurant "és molt més potent" que la imatge del vídeo per la força que li dona el pintor Daniel Fortià. Segons Roca, aquest símbol de dues mans agafades també evoca a la "integració" que es viu en el barri per les diferents cultures que hi conviuen però també recorda "l'esforç i el treball dels pares".

El festival arriba a Germans Sàbat

El festival també ha escollit una paret d'un edifici a la plaça del barri de Germans Sàbat per pintar-hi un mural. En aquest cas, l'encarregat ha estat l'artista italià Millo. En aquest cas, una paret blanca s'ha convertit en tota una xarxa de carrers i blocs de pisos que recorda a les ciutats atapeïdes en què el fum guanya a les zones verdes. Enmig, una noia fent-se vent amb un ventall i d'aquest en surten pètals de rosa.

Amb aquesta obra d'art, Millo ha volgut representar aquella sensació de "benestar" quan una persona decideix parar un moment en un món marcat "per la feina, fer les mateixes coses cada dia" i una activitat constant.

La pintura a Germans Sàbat no ha deixat a ningú indiferent, ja que bona part dels veïns han celebrat el nou mural que podran veure a partir d'ara. De fet, molta gent ja ha demanat als organitzadors del festival que l'any que ve tornin i pintin algun altre edifici de la plaça.

Cinc parets de la UdG

El repte més gran d'aquesta edició, però, ha estat per l'artista Axel Void que s'ha encarregat de pintar un mural que ocupa cinc parets de l'edifici Lear, situat al campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

En aquesta ocasió, l'americà va projectar diverses fotografies a la façana per dibuixar-ne un esbós i després va començar a pintar un mural que li va costar set dies acabar-lo. Es tracta d'un mural en què el negre i el color grana han tapat totalment el blanc que hi havia fins ara. Axel Void és un artista que compta amb importants influències de Goya i Rembrandt i així es pot denotar en els traços del seu mural a la UdG.

De moment, la universitat també ha anunciat al festival que l'any que ve volen seguir col·laborant-hi cedint una altra paret d'algun dels edificis que hi ha en els seus campus.