1.200 quilos d'objectes comissats i 15 venedors denunciats en un dispositiu policial a Roses

Policia Local i Mossos d'Esquadra no descarten més operacions conjuntes en el futur per aconseguir eradicar la venda ambulant

La Policia Local de Roses i els Mossos d'Esquadra fan de forma periòdica operatius per eradicar la venda ambulant il·legal a Roses, tal i com indica l'ordenança municipal. El darrer dispositiu conjunt ha tingut lloc el dimecres però són uns operatius que s'intensifiquen a l'estiu. En plena temporada d'estiu la població es veu altament incrementada pel turisme i l'ocupació de segones residències. Amb aquest augment de població fluctuant de temporada és quan emergeix aquesta activitat il·legal.

La concentració dels venedors il·legals es fa palesa sobretot al passeig marítim de la ciutat, on en els seus 1.500 metres de llargada s'hi acumulen un gran nombre de persones que es dediquen a aquesta d'activitat il·lícita. Dimecres, pels voltants de les set de la tarda, efectius uniformats i no uniformats d'ambdós cossos policials van efectuar un dispositiu de control d'aquest fenomen en diversos punts de la ciutat. 

La primera de les actuacions es va dur a terme al centre de Roses, just en el moment en què els venedors ambulants s'adreçaven al passeig marítim amb tot el material a punt per vendre. La resta d'actuacions es van centrar en el passeig marítim de Santa Margarida un cop els venedors ja estaven instal·lats.

El resultat del dispositiu policial va ser d'un total de 15 persones denunciades. D'aquestes 15 persones, 11 anaven indocumentades i es van portar a comissaria a efectes d'identificació. Les altres 4 persones denunciades anaven degudament documentades. 

Respecte al material comissat, van recuperar més de 1.200 quilos d'objectes que representen milers de peces. Roba, ulleres, bosses de mà, moneders, cinturons, gorres, joguines i bijuteria com anells, rellotges, polseres o collarets són la varietat de productes que els venedors ambulants venien i que els van poder comissar. 

Ambdós cossos policials informen que continuaran treballant en col·laboració per acabar amb aquesta activitat il·lícita, de manera que no descarten més dispositius en un futur.