L'AGi valora 'negativament' la proposta de Foment de crear un comitè de rutes de l'aeroport de Girona

Govern, Diputació i Cambra de Comerç de Girona creen una comissió tècnica per fer una proposta de gestió territorial de l'aeroport

En la reunió d'aquest dimecres, l'AGi ha decidit crear una comissió tècnica per fer una proposta de gestió territorial de l'aeroport. La intenció és arribar primer a un acord sobre les possibles opcions, que van des del traspàs fins a la participació determinant en la gestió individualitzada i autònoma de l'aeroport, i després dur-ho a Madrid. En aquest sentit, l'AGi veu com una oportunitat la decisió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que preveu obrir la porta a un model de gestió autònoma i individualitzada per Girona, tot i que el compromís adquirit només sigui d'estudi. 

Per aquest motiu, consideren que és el moment de crear aquesta comissió per definir el model de gestió més idoni per a les comarques gironines i que tant el Govern com les institucions locals negociïn la proposta territorial amb l'Estat. L'AGi assegura que tots els membres de la Taula Estratègica (cambres de comerç també de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, UdG, FOEG, Pimec, CCOO, UGT, Federació d'Hostaleria de Girona, Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Fòrum Carlemany, Grup Costa Brava Centre i Patronat Catalunya Món) han decidit afegir-se a la iniciativa.