Un documental sobre Andrea Motis inaugurarà el 31è Festival de Cinema de Girona

El certamen serà del 24 al 28 de setembre a set espais de la ciutat

La saxofonista i cantant de jazz catalana Andrea Motis inaugurarà dimarts 24 de setembre, a les 20:00 als cinemes Albeniz, el 31è Festival de Cinema de Girona, que arrancarà amb la projecció de Andrea Motis, La trompeta silenciosa, un documental dirigit per Ramon Tort que retrata la vida de l’estrella convidada.

El Festival se celebrarà fins el 28 de setembre, plenament consolidat i convertit en un esdeveniment de renom internacional. A l’acte d’inauguració hi seran presents, a més d’Andrea Motis, Joan Chamorro (que lidera el grup musical amb la cantant); el director del documental i el productor, Oriol Marcos. Per assistir-hi es poden comprar entrades, a un preu de 4 euros, el mateix dia 24 a la tarda al Punt d’Informació del Festival, a la Plaça Independència de Girona.

Aquest any hi haurà al Festival de Cinema molta presència de talent emergent i  treballs inèdits. D’entre les pel·lícules que es presentaran hi ha, entre altres apartats, els llargmetratges,  documentals, curtmetratges, Music Films, Web Sèries, Experimental Art, Handicapped i FICGLB (Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic). Dissabte 28 de setembre es farà l’entrega de premis.

El Festival de Cinema de Girona és el més antic a Catalunya després de Sitges i la seva celebració representa convertir la ciutat en un gran escenari cinematogràfic, amb 8 espais de projecció i activitats paral·leles: els cinemes Albéniz, la Fundació Valvi, Moby Disk, Casa de Cultura i  el Bistrot de Girona, CaixaForum, EspaiCaixa i l’Auditori Josep Irla de la Generalitat (aquests dos últims s’incorporen com a novetat aquest any).  L’esdeveniment compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Girona, la Generalitat i la Diputació de Girona.  

Segons un estudi recent que inclou dades dels darrers quatre anys, s’han presentat al Festival entre el 2014 i 2018, un total de  14.269 pel·lícules, de les quals 1.200 han estat seleccionades i projectades a la ciutat. El 66% de les pel·lícules presentades són estrangeres, mentre la resta provenen de l’Estat espanyol, i en total hi hagut representació  d’un centenar de països. Estats Units, França, Itàlia i Iran encapçalen la participació, seguits de Itàlia, Alemanya, Mèxic i Israel. Pel que fa al talent present a Girona, l’edat mitjana és de 34 anys. L’esdeveniment s’orienta bàsicament al talent emergent i jove.

"És una gran finestra per mostrar les creacions de persones que volen aportar quelcom al món del cinema i l’animació i també compartir coneixement i experiències”, afirma el director del Festival, Lluís Valentí. Aquest esdeveniment serveix per posicionar el talent com a motor econònic de la ciutat i per potenciar la vessant educativa del cinema, a més de la lúdica. “El cinema té la capacitat d’educar i transformar el món”, remarca Valentí.