Tres detinguts i localitzades dues plantacions de marihuana a Figueres

El valor de la droga pujava als 51.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 12 de setembre a Figueres tres homes de 29, 35 i 37 anys, de nacionalitat brasilera i espanyola, i amb domicilis a la ciutat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

A principis del mes d’agost els mossos d’aquesta comissaria, mentre feien patrullatge preventiu, van localitzar una finca situada a la zona del Pla d’Hostalet de Figueres, on presumptament hi haurien plantacions de marihuana.

Aquest mas, situat en un camí rural, tenia diverses lones de gairebé dos metres d’alçada a la part exterior per poder ocultar les plantacions i dificultar-ne la seva visualització des de fora.

La unitat d’investigació, que es va encarregar del cas, va dur a terme una entrada i escorcoll a l’esmentada finca el passat 12 de setembre. En l’entrada van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i efectius de l’Àrea de Recursos Operatius de la Regió Policial de Girona.

En el registre es van localitzar dues plantacions de marihuana, de 100 i 31 plantes i dues tendes de campanya.

Els mossos també van trobar un ganivet, un fusell de pesca submarina amb arpó, una bomba d’aigua, una carabina d’aire comprimit, munició, telèfons mòbils i dos vehicles.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en 51.609 euros.

El mateix dia es va detenir tres homes com a responsables de les plantacions, dos d’ells es trobaven dins la finca en el moment de l’entrada i registre, el tercer es va detenir moments després.

Els detinguts, a qui els consten múltiples antecedents, va passar el dia 13 de setembre a disposició del Jutjat  d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.