Les capitals de comarca gironines s'uneixen en una nova aliança de ciutats

Avui s'ha acordat entre els alcaldes de Girona, Figueres, Olot, Ripoll, Santa Coloma de Farners i Banyoles

Els alcaldes gironins han tractat aspectes relacionats amb el quotidià dels municipis gironins. Temes que passen per la seguretat, la concentració de població immigrada, la mobilitat sostenible o la dificultat que tenen algunes de les ciutats per retenir els seus joves, especialment quan afronten l’etapa d’ensenyament superior. Un dels denominadors comuns en tots els temes que s’han tractat és treballar per millorar la situació econòmica dels municipis.

Deixant de banda la col·laboració més directe entre administracions locals, l’aliança també ha de servir per sumar esforços i estratègies davant algunes reivindicacions històriques.

Tot i que per motius d’agenda avui no han assistit a Sant Martí d’Empúries, està previst que municipis com La Bisbal d’Empordà, Salt, Blanes o Lloret de Mar s’incorporin també a futures trobades. Els alcaldes han acordat fer les reunions un mínim de dues vegades a l’any. La propera tindrà lloc a Girona el proper mes d’octubre i tractarà, entre d’altres, sobre la fiscalitat municipal i les mesures a emprendre des dels ajuntaments per estimular l’activació econòmica.