El president del Consell Comarcal del Ripollès contraurà matrimoni com els pagesos del segle XIX

Enric Pérez i Susana Dalmau es casaran el proper diumenge al Monestir de Ripoll

La comitiva del nuvi iniciarà el seu recorregut a tres quarts de deu del matí del barri d'Engordans. La petició de mà que marca el protocol es farà a la plaça Sant Eudald a un quart de dotze del migdia. Durant la celebració de tota la litúrgia del Casament a Pagès a la plaça de l'Ajuntament, se celebrarà el sisè concurs d'esquilar ovelles i es faran exhibicions de tosa amb tisora i d'oficis relacionats amb la llana com el matalasser i les filadores.

El Casament a Pagès recull el costum dels masos benestants en el moment de la celebració del casori entre l'hereu i la pubilla de dues cases de pagès. L'esdeveniment adquiria un caire popular amb la presència dels veïns. Per això la seva celebració es converteix en una celebració popular on els nuvis es casen de veritat.

Els nuvis i participants es vesteixen amb indumentària tradicional de l'època, es passegen a cavall per Ripoll, seguits d'una comitiva que els acompanya fins al Monestir de Santa Maria de Ripoll on es celebra la cerimònia. Un cop finalitzada, la parella convida al poble a menjar coca amb llonganissa i a beure vi amb porró.