La Fura dels Baus posarà en escena la producció pròpia del Festival de Peralada 'Orfeo ed Eurice'

L'orquestra Bandart i el Cor de Cambra del Palau s'encarreguen de la parcel·la musical de l'òpera de G.W Gluck

El director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilar, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa els motius que l'han dut a escollir aquesta obra per esdevenir la gran producció pròpia d'aquesta edició del certamen.

Segons ha detallat, d'una banda volien entroncar amb la tradició operística que precedeix el festival, així com fer aflorar l'aportació històrica dels autors i grups musicals catalans al món de la lírica. 

De l'altra, no obstant, van treballar amb la idea de produir una "proposta innovadora" per al públic del festival, que fos fidel al "risc" que caracteritza Peralada. En aquest sentit, l'aportació de La Fura dels Baus reflexa l'esperit transgressor que impregnarà l'espectacle. 

Una posada en escena transgressora

La versió de G. W Gluck d''Orfeo ed Eurice', que ofereix a Orfeo una segona oportunitat després que aquest hagi incomplert la promesa de no mirar Eurice als ulls -la història s'interpreta com una metàfora dels límits de la creació artística-, és la testitura que serveix a Carlus Pardissa per construir l'escenografia de l'espectacle.

Padrissa arrisca i col·loca l'orquestra dins l'escenari, de manera que no només toca sinó que esdevé actor en l'obra. La lira d'Orfeo serà, sobre l'escenari, un gran instrument format per 40 músics, cada un dels quals és una corda, segons explica el propi Padrissa.

Valgui aquest avanç com una mostra de la innovació i de la marca sempre rupturista de La Fura dels Baus que es podrà veure en l'òpera que el Festival de Peralada ha programat per aquest divendres 29 i diumenge 31 de juliol.

BandArt i el Cor del Palau, junts

Cal destacar, a més, la participació de l'orquestra BandArt, dirigida pel violinista Gordan Nikolic, una formació integrada per músics provinents a altres agrupacions internacionals de forma estable, i que es reuneixen poques vegades.

D'altra banda, el Cor de Cambra del Palau de la Música, amb Jordi Casas al capdavant, també participa en aquesta producció, com de fet, ha fet successives vegades a Peralada amb diferents muntatges. L'alicient afegit és, en aquest cas, la possibilitat que sigui el darrer espectacle en el qual Casas exerceixi com a director, segons ha avançat el director del Festival, Oriol Aguilar.