Vila (CiU) vol que es recuperi el darrer tren de mitja distància Portbou-Barcelona dels caps de setmana

Considera que la seva supressió castiga un territori eminentment turístic i a la població

Amb els nous horaris del servei, el darrer tren surt de l’estació de Portbou a les 19.31h i arriba a Barcelona-Sants a les 22.13h. Abans, però, l’últim tren sortia de Portbou a les 20.30h i arribava a Barcelona a les 22.50h. A més, mentre que el darrer tren efectua parada a Figueres a les 19.56h, abans la realitzava gairebé una hora després (a les 20.52h).

Per tot això, L'alcalde de Figueres i diputat al Parlament de Catalunya, Santi Vila (CiU) exposa en el text que 'es dificulta l’arribada a Barcelona de molts estudiants i treballadors que passen el cap de setmana a les comarques gironines, a banda de castigar un territori amb un caràcter eminentment turístic', ha dit.

A més, l’alcalde recorda que 'd’acord amb allò que estableix el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012, aquesta supressió efectuada per Renfe Operadora incompleix les previsions de les Directius Nacionals de Mobilitat (DNM), ja que no es garanteix accessibilitat a la infraestructura arran la no-existència de serveis eficaços i tampoc no es dota d’igualtat d’oportunitats els ciutadans de les comarques gironines', assegura.