Mavis Staples omple de soul i gospel el Festival Internacional de la Porta Ferrada

La diva de la música negra ha tornat amb un aire renovat amb el seu darrer treball 'You are not alone'

Una de les llegendes de la música negra ha actuat aquest diumenge a la nit a la 49a edició del Festival Internacional de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols davant un públic entregat. Mavis Staples ha enlluernat als assistents amb gairebé dues hores d'actuació amb cançons del seu darrer treball 'You are not alone'. Es tracta d'una producció de Jeff Tweddy, líder del grup americà Wilco, i on l'artista de Chicago ha recuperat tota la seva glòria a través de cançons que el mateix Tweddy va escriure expressament per a ella. En aquest últim disc també s'hi troben composicions de Randy Newman, Allen Toussaint i John Fogerty, entre d'altres, i que aquest diumenge han estat la banda sonora del municipi baixempordanès.

La cantant s'ha dirigit per primer cop al públic per dir que 'se sentia com a casa' i també ha fet broma amb la difícil pronunciació de Sant Feliu de Guíxols. Tot i anar vestida d'un rigorós negra, compartit per la resta de components del grup, la potència de la seva veu i energia han omplert de color un escenari des d'on Staples ha ofert el millor del seu repertori, on no hi han faltat temes com 'Freedom Highway'.

Moltes de les cançons que ha interpretat al llarg de la seva carrera s'han caracteritzat per tenir un contingut social i un missatge d'esperança. A més de les cançons més recents -'Wonderful savior' i 'Wrote a song for everyone', la diva de la música negra no ha volgut oblidar els èxits amb els que va aconseguir la fama, i durant el concert, també ha regalat a tots els assistents els clàssics de sempre, amb temes com 'This is my country' o el conegut "I'll take you there', amb què ha tancat el concert, si bé ha sortit de nou de forma imprevista davant la insistència del públic per cantar un últim tema. Tot i que en un principi la cantant havia d'actuar a l'Espai Port, finalment ho ha fet al Teatre-Auditori.



Més de seixanta anys damunt dels escenaris

L'artista porta gairebé tota la seva vida damunt dels escenaris, i és que fa més de seixanta anys que Staples està al món de la música. Amb només vuit anys ja tenia un micròfon a les mans, i és aquesta trajectòria la que precisament aquest any ha estat reconeguda. La cantant nord-americana de 71 anys ha rebut el seu primer Grammy pel seu últim treball 'You are not alone', una espina que Staples tenia clavada des que en els anys seixanta The Tempations acabés amb el seu somni familiar.

Al llarg de la història, han comparat el seu to contralt amb el d'Aretha Franklin o Patti LaBelle. En la seva única actuació a Catalunya, Staples ha demostrat una vegada més que és una de les veus femenines més potents de les últimes dècades.