Una vuitantena de treballadors del transport sanitari es manifesten a Girona en contra de les retallades

La tisorada del 12% afectarà més de 40 llocs de treball a les comarques gironines

En el tercer dia de vaga del transport sanitari, treballadors del servei d'ambulàncies de les comarques gironines han sortit al carrer per protestar davant les mesures d'ajustament pressupostari anunciades pel Govern de la Generalitat. La manifestació ha començat passades les sis de la tarda a la plaça Independència de Girona, on s'hi ha aplegat una vuitantena de persones que han recorregut les principals vies de la ciutat fins arribar davant la seu de la Generalitat.

Durant la marxa, els treballadors han cridat consignes contra les retallades, com "Si et poses malalt, a peu a l'hospital", o "Artur Mas, a quina mútua vas". La plantilla de treballadors del servei d'ambulàncies a les comarques gironines està formada per 476 treballadors, però diàriament en treballen uns 300. En total hi ha 110 ambulàncies, 45 de les quals fan el transport urgent, i 65 són per al transport programat. Segons han assegurat els sindicats, la reducció pressupostària afectarà més de 40 treballadors de la demarcació, una vintena del servei programat, i una vintena més que treballen en el servei d'urgència. En aquest últim, es veuran afectades, segons els sindicats, set ambulàncies d'urgència que operen a Girona, Arbúcies, Banyoles, Blanes, Empuriabrava i Ripoll.

"Havíem aconseguit reduir la sinistralitat en un 28% i ara farem un salt endarrere"

Segons ha explicat el secretari general de la federació de serveis a la ciutadania de CCOO, Miquel Pérez, això significa fer un "salt qualitatiu endarrere" ja que, actualment, si un pacient tenia una urgència, l'ambulància podria arribar en 10 o 15 minuts, i segons apunten, la tisorada farà que ara l'assistència tardi en arribar de 20 a 50 minuts. "Havíem aconseguit reduir la sinistralitat en un 28%, i com sempre qui acaba rebent són els usuaris", ha subratllat Pérez. La vaga del servei programat està previst que duri fins demà a la nit, tot i que la vaga del servei d'urgència es farà de manera indefinida, sense que representi "cap retallada en els serveis urgents". Els sindicats xifren en un 70% el seguiment de la vaga des de dimarts.