La tercera edició del Jazz Pera inclou més concerts i fa un salt a Girona i Barcelona

El Sunset Jazz Club de Girona i la mítica Cova del Drac de Barcelona s'afegeixen als escenaris del festival

Malgrat la crisi del sector musical, el festival Jazz Pera continua creixent. La tercera edició del festival, que tindrà lloc del 22 de maig al 26 de juny, dobla el nombre de concerts i surt de la Pera amb la voluntat de promocionar el festival a d'altres punts del territori català. Per això, el Sunset Jazz Club de Girona, on tindrà lloc la inauguració del festival a càrrec de Víctor Correa Septet el proper 22 de maig; i la mítica Cova del Drac de Barcelona, amb un concert el proper 26 de maig a càrrec de Marc Ayza Trio. La resta de concerts tindran lloc al poble de la Pera i al Castell Gala Dalí de Púbol. 

'Volem arribar a més públic, donar a conèixer la Pera i la comarca i una nova opció cultural', ha explicat 'el director de Jazz Pera, Fran Arnau, durant la presentació de la programació d'aquest any. De fet, el festival ha anat creixent des de la primera edició i, per als pròxims anys, Arnau ambiciona integrar més poblacions del Baix Empordà en el circuit de la programació 'per créixer com a xarxa d'actuacions en viu'.

Jazz Pera va néixer amb l'objectiu de ser una plataforma per promocionar el jazz català. 'Tenim la sort que hi ha molts músics internacionals que viuen a casa nostra i ho hem d'aprofitar', ha assenyalat Arnau. A la programació destaca l'actuació conjunta i exclusiva per al festival del contrabaixista Javier Colina (Calle 54) i la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, el 26 de juny, a la plaça de la Pera i el concert del trompetista Raynald Colom i el seu quartet, una de les realitats més fèrtils del jazz europeu, el 25 de juny al mateix escenari.

El cartell d'aquesta edició del festival compta amb la col·laboració de gent d'aquest petit municipi del Baix Empordà com un matrimoni de 90 anys, el vaquer del poble o el ferrer, tots ells apareixen amb instruments musicals a les mans enmig del seu entorn quotidià.