La fiscalia vol tancar 5 anys a la presó l'activista gironí Jordi Alemany

És l'únic identificat del grup "d'unes 300 persones" en les mobilitzacions de l'1-O

La fiscalia demana 5 anys de presó per a Jordi Alemany, membre del secretariat nacional de l'ANC i militant de Poble Lliure i la Intersindical-CSC, per les mobilitzacions de l'1-O del 2018 a Girona.

Segons recull l'escrit d'acusació, l'activista formava part del grup "d'unes 300 persones" que no s'han pogut identificar i que aquell dia van tallar les vies del TAV i, cap a dos quarts de deu del matí, van anar fins a la seu de la Generalitat. Segons l'acusació pública, el grup tenia l'objectiu de "menysprear, despenjant-la, la bandera d'Espanya que oneja en un pal a la façana de l'edifici".

Alemany, identificat en un atestat dels Mossos d'Esquadra, és l'únic acusat per aquesta protesta però el jutjat d'instrucció 4 té oberta la investigació contra un grup d'activistes, la majoria d'ells detinguts per la Policia Nacional el 16 de gener, per interrompre la circulació de trens d'alta velocitat.

La fiscalia sosté que quan el grup va arribar a la Generalitat va intentar accedir a l'edifici a través de les dependències d'atenció al ciutadà però els vigilants de seguretat van bloquejar la porta giratòria. "L'acusat, juntament al grup de persones que l'acompanyaven, van decidir empènyer amb força perquè cedís, cosa que finalment van aconseguir entrant a l'interior de l'edifici", exposa la fiscalia.

Segons el ministeri fiscal, a dins la seu de la Generalitat hi havia vigilants de seguretat privada i agents dels Mossos d'Esquadra que van formar "un cordó" per intentar barrar el pas a la mobilització. L'acusació pública sosté que el dispositiu va ser en va i que el grup els va "empènyer" fins que van aconseguir entrar. La fiscalia sosté que els manifestants els van donar puntades de peu i les van estirar per acabar accedint a l'edifici.

Un cop dins el hall, continua relatant l'acusació, els manifestants van continuar "forcejant" amb els Mossos i els vigilants fins que van aconseguir arribar a la tercera planta, despenjar la bandera espanyola i llançar-la a la vorera. "On va ser trepitjada amb l'ànim de menysprear-la per persones que no s'han pogut identificar", apunta el ministeri fiscal.

Segons la fiscalia, a conseqüència dels cops i les empentes "propinats per l'acusat i el nombrós grup de l'acompanyava" dos vigilants de seguretat i un agent dels Mossos van patir lesions. També xifren en 2.168,31 euros els desperfectes causats a les portes d'accés a la Generalitat a Girona.

La fiscalia acusa l'activista de delictes de desordres públics, ultratge a la bandera espanyola, atemptat a agents de l'autoritat, lesions i danys i sol·licita una pena de 5 anys de presó i multes per valor de 7.200 euros. La indemnització la quantifica en 3.638,31 euros entre els desperfectes i les lesions als vigilants i al mosso.

Suport a xarxes socials

Alemany ha rebut nombroses mostres de suport a les xarxes. Des de l'ANC, on l'activista és membre del secretariat nacional, asseguren que "davant la seva repressió, més autodeterminació". Poble Lliure també ha fet una piulada mostrant el seu suport a l'encausat i ha assegurat que "la repressió de l'únic camí que coneix l'estat espanyol" però que "la lluita per la democràcia i la República Catalana també és l'únic que coneixem nosaltres".

Des de la Intersindical-CSC també han mostrat la solidaritat amb l'activista i diuen "no als judicis polítics: la repressió no és la solució". A banda d'aquestes piulades, els CDR Girona i Salt han mostrat el seu suport a Alemany i també ho han fet La Forja, l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i la diputada d'ERC, Marta Rosique, que ha afirmat que "front la repressió, organitzem-nos i solidaritzem-nos".