L'hospital de Figueres acaba les obres de la primera fase de millora del bloc quirúrgic

Els dos quiròfans reformats han entrat avui en funcionament

L'hospital de Figueres ha acabat les obres de la primera fase de millora del bloc quirúrgic. Aquest dilluns han entrat en funcionament els dos quiròfans que s'han reformat durant aquest estiu amb l'objectiu de modernitzar les instal·lació, que daten del 1994, i a partir d'aquesta setmana el centre recuperat els sis quiròfans que té per dur a terme l'activitat habitual.
Els treballs van començar a principis de juliol i s’han executat l'estiu aprofitant que disminueixen les intervencions a l’hospital. Els treballs han permès la reforma integral de l'espai, la modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, l'adaptació de la instal·lació a la nova normativa i el canvi de l'equipament.
 
Aquesta és la primera de les dues fases del projecte de modernització global del bloc quirúrgic, que compta amb un pressupost de més d’un milió d'euros -600.000 euros per la primera fase i 500.000, per la segona-. La segona, en què s'actuarà en els altres dos quiròfans del 1994, s'abordarà l'estiu que ve.

El centre compta amb sis quiròfans. Dos que s'han reformat ara, dos més que es van millorar l'any 2011 coincidint amb la construcció de l'edifici est i dos més on s'actuarà l'any vinent.