Els reis presidiran l'acte de lliurament de premis de la FPdGi a Barcelona

La cerimònia es va celebrar a Vilablareix l'any passat envoltada de polèmica

La FPdGi celebrarà la seva primera dècada d'activitat els dies 4 i 5 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. El Patronat ho va acordar en una reunió ordinària el mes de desembre passat on van assistir els reis Felip i Letizia.

L'any passat la cerimònia es va celebrar al Mas Marroch de Vilablareix després que l'Ajuntament de Girona els denegués la utilització de l'Auditori perquè s'hi feien obres. Des de la fundació, però, van assegurar inicialment que es mantindria la reunió del Patronat a Girona prevista per al juny però, finalment, es va suspendre al·legant motius d'agenda.

Els actes començaran el dilluns 4 de novembre amb la cerimònia de lliurament de premis als cinc guardonats d'enguany i la presidiran els reis, la princesa d'Astúries i Girona i la infanta Sofia. Coincidint amb el desè aniversari, l'esdeveniment també comptarà amb la presència de Manuel Campo Vidal, Alberto Cairo, Beatriz Martín Padura, Julio Montes, Álex López, Javier Cañada, José Conejos, Marta Romo, Ana Torres, Maria Batet o Xavier Verdaguer, a més de la periodista Julia Otero i l'il·lusionista Jorge Luengo per a les diferents sessions que es faran l'endemà.