Guanyem Girona acusa el govern de ser ''altament ineficient''

Assegura que no ha executat "bona part" de les partides "clau" del 2018

Guanyem Girona acusa l'equip de govern municipal de tenir una gestió "altament ineficient" perquè, al llarg del 2018, no van executar "bona part" de les partides considerades "clau" en els pressupostos d'aquell any.
El cap de llista, Lluc Salellas, ha assegurat que és incomprensible que el mateix govern situés onze projectes com a prioritaris quan van presentar els números per al 2018 però que, després, durant l'exercici, no dediquessin "ni un euro" a allò previst. "El que esperem és que allò que es digui es faci, no es pot enganyar el ciutadà", ha afirmat Salellas. Entre els projectes que no es van fer l'any passat, Guanyem Girona destaca la biblioteca de la Casa de Cultura, el tancament de la pista coberta a l'escola Cassià Costal o la reforma de l'antic edifici de la UNED.
 
Salellas ha detallat que Guanyem Girona ha analitzat a fons l'estat de comptes del pressupost de l'any 2018, que passarà per ple dilluns vinent. El portaveu del grup ha assegurat que el nivell d'execució ha estat "ínfim" i ha acusat l'equip de govern de ser "altament ineficient" per no complir els objectius pressupostaris que ell mateix s'havia fixat com a prioritaris.

"És molt senzill anunciar a tort i a dret projectes per a tots els gustos i per a tots els barris però la gestió eficient d'una ciutat es demostra en l'execució del pressupost", ha apuntat Salellas que reclama, de cares a l'any vinent, que el govern municipal compleixi allò al que es compromet. El portaveu avisa que, no fer-ho, suposa apostar per una política que "enganya els ciutadans".

Guanyem Girona ha subratllat que la tinent d'alcalde Mariàngels Planas va situar, al ple d'aprovació de pressupostos, onze "grans projectes" per a aquell 2018 i han assegurat que d'aquestes partides n'hi ha vuit a les quals no hi han acabat destinant "ni un euro". Tot i que alguns projectes s'han començat a desenvolupar aquest 2019, Guanyem Girona qüestiona que ja s'incloguessin partides per a l'any anterior si no es preveia executar-les.

En concret, segons Guanyem Girona, aquests projectes son la Biblioteca de la Casa de Cultura, del tancament de la pista coberta de l'escola Cassià Costal, de la reforma de l'antic edifici de la UNED, les obres de millora del carrer del Carme, les millores al carrer del Riu Freser, al carrer Muntanya, a la Travessera Santa Eugènia i la segona i tercera fase de la Pujada de la Punta del Pi.

El portaveu de Guanyem també ha lamentat que els altres grans projectes anunciats tampoc van comptar amb el nivell d'execució pressupostada. Així, detalla, del carril bici de la plaça de Salt el govern va reduir-ne el pressupost inicial de 213.000 euros a 38.000. També apunta que només es van gastar 133.000 euros per al Museu d'Art Modern i Contemporani de la partida inicial de 436.000 i, finalment, l'últim gran projecte anunciat, el menjador social al Mercadal, s'ha acabat completant amb retard aquest 2019.

La regidora de la formació municipalista Dolors Serra també ha lamentat que aquests incompliments es fan més evidents quan es mira als barris. Serra ha destacat que només es van executar el 30% de les inversions als barris i el 27% dels pressupostos participats.
 
La regidora de la formació municipalista ha esmentat diversos projectes encara encallats i als quals tampoc s'hi va dedicar cap euro tot i haver estat anunciats i pressupostats. Son el pla de millora dels Químics, la millora de l'entorn de l'Escola Pericot, la cuina del Centre Cívic de Sant Narcís, la pista poliesportiva de Fontajau, la reforma de la plaça Germans Sàbat, les millores al castell de Montjuïc, la rehabilitació de la pista del CREC de Sant Daniel, el pla de millora de Torre Gironella i el pla especial de les Pedreres, el pont de Pedret, l'ascensor de Vila-roja, la millora de l'espai comunitari a Can Gibert o l'habilitació de terrenys a Domeny.

A més, Salellas ha lamentat que la manca d'execució inclou aspectes que per a Guanyem son "primordials" per al govern de la ciutat mentre que d'altres àmbits com la representació institucional o la promoció turística han excedit allò pressupostat.