Figueres descarta traslladar el Carme Guasch a l'antiga presó

Aposta per construir l'escola en un solar proper

Després d'anys d'anuncis, el govern municipal de Figueres (Alt Empordà) ha decidit descartar traslladar l'escola Carme Guasch, en mòduls prefabricats, a l'antiga presó.

Segons ha explicat el regidor d'EducacióJosep Alegrí, en una entrevista al setmanari l'Empordà, la complexitat de l'adequació de les instal·lacions de l'antic centre penitenciari han obligat a abandonar la proposta.

La nova ubicació prevista se situaria en una terrenys a tocar de les actuals instal·lacions i l'equip de govern ja estaria negociant una permuta per poder tenir-los disponibles. Segons ha explicat el delegat territorial d'Educació, Martí Fonalleras, el Departament ho veu "factible" i amb bons ulls.

En aquest sentit, ha dit que el canvi implicaria una modificació puntual del planejament urbanístic però que, per contra, ajudaria a millorar la zona i que, a més, un cop s'alliberessin els barracons, els terrenys es convertirien en el pati del nou centre.

Fonalleras ha detallat que estan en converses amb Figueres des del mes de juliol i que ho veuen bé, tot i que, de moment, no ha parlat de terminis.

La decisió arriba gairebé un any després que el Departament de Justícia cedís oficialment l'antic centre penitenciari al d'Educació, el pas previ per poder tirar endavant la iniciativa que durant anys ha estat sobre la taula.