Els comerços de Girona demanen que tornin a baixar els turistes dels busos a la Copa

Asseguren que la decisió "afecta greument" el seu negoci

Nou front obert contra la decisió de l'Ajuntament de Girona d'allunyar els autobusos turístic del Barri Vell.

Si la setmana passada era l'Associació de Guies Turístics de Gironaqui aixecava la veu, avui ho han fet un grup de comerciants del centre de la ciutat que han registrat, fins al moment, 280 signatures de responsables i treballadors d'establiments demanant a l'equip de govern que faci marxa enrere.

Segons exposen al document que aquest dimecres han entrat al registre de l'ajuntament per demanar una reunió per abordar la situació, la decisió d'impedir que els busos puguin deixar i recollir turistes al passeig Canalejas ha "perjudicat greument" els establiments.

"Explicitem, en concret, que la decisió unilateral per part de l'ajuntament d'allunyar els aparcaments d'autocars turístics a més d'1 quilòmetre del Barri Vell, sense consultar-nos com a part implicada, està provocant una evidentíssima baixada d'afluència de grups turístics a la zona", argumenten els comerciants que ara es proposen anar comerç per comerç per quantificar les "pèrdues econòmiques" que asseguren que han tingut.

La mesura, que preveu que els busos aparquin a l'estació o Fontajau, es va començar a aplicar l'1 de març amb l'objectiu d'evitar aglomeracions en hores punta i "esponjar" l'arribada de turistes al Barri Vell. Segons els comerciants, la davallada del volum de negoci es va començar a notar immediatament però ha estat especialment evident aquest estiu, la "temporada alta" també per a la majoria dels comerços i uns ingressos cabdals per a la "supervivència dels comerços durant la resta de l'any".

Els comerciants asseguren que fer estacionar els busos "a més de 20 minuts caminant del Barri Vell" ha fet que operadors que fins ara escollien fer visites d'un dia a Girona, optin per no fer-ho. "No ens enganyem, la gent ve a veure el Barri Vell i després d'anys incentivant el turisme, sembla que ara el vulguin fer fora", ha lamentat Magda Massaguer, en nom del col·lectiu.

Per això, demanen a l'equip de govern que "reconsideri" la decisió presa i es torni a habilitar la zona per "com a mínim" efectuar la càrrega i descàrrega de grups de turistes prop del Barri Vell.