Castelló d'Empúries vol inscriure el Terra de Trobadors al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

El consistori ja ha iniciat els tràmits

Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha endegat els tràmits per inscriure el festival Terra de Trobadors al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l'alcalde del municipi, Salvi Güell, s'han reunit aquesta tarda a Barcelona i s'han compromès a impulsar el projecte. L'anunci s'ha fet coincidint amb el tret de sortida de la 29a edició de l'esdeveniment, que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre.

El comerç en època medieval i el compte d'Empúries Hug V. La coordinadora municipal del festival ha escollit aquesta temàtica per al festival que començarà aquest divendres i s'allargarà fins diumenge. La Llotja, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, la plaça Jaume I i altres carrers i places en ple centre històric, tornaran a ser els escenaris del cèlebre Mercat Medieval de Terra de Trobadors, un dels més grans de Catalunya.

Més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants posaran a la venda els seus productes amb el sistema de pagament de l’època, la moneda medieval comtal d’Empúries, un requisit imprescindible per poder adquirir tota mena de productes del comtat d’Empúries a l’Edat Mitjana.

El festival comptarà també amb diverses recreacions històriques que giraran al voltant de l'època del comtat d'Hug V (1269-1277) com el Gran Torneig de Cavallers, el Gran Sopar Medieval o la Batalla Campal al pont vell.

D'altra banda, l'esdeveniment comptarà amb el tradicional cicle de conferències i de música culta que organitza el Centre d’Estudis Trobadorescos de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILCC), Secció Francesc Eiximenis, de la Universitat de Girona conjuntament.

Promogut des de les entitats

L’esdeveniment està organitzat per la Coordinadora de Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. Més d’una vintena d’entitats col·laboren en l’esdeveniment, organitzen bona part de les activitats programades i han estat històricament les principals impulsores d’aquesta celebració.