Entitats animalistes reclamen que Vidreres suspengui definitivament els correbous

L'associació gironina Lex Ànima no descarta recórrer a la via penal

Entitats i partits animalistes reclamen que Vidreres (Selva) prohibeixi els correbous i que hi hagi una investigació que permeti depurar responsabilitats. És el cas de l'associació gironina Lex Ànima. Aquest dilluns a la tarda, l'equip jurídic s'ha reunit per analitzar la informació que han recopilat i definir quines mesures emprendran.

La presidenta Marina Vall-llosada recorda que els de Vidreres són els únics correbous que encara es fan a les comarques gironines i subratlla que si es mantenen és perquè no hi ha hagut "voluntat política" per aturar-ho. A més, també concreta que estan estudiant emprendre accions legals des de diferents àmbits. D'una banda per la via administrativa perquè asseguren que hi ha indicis que s'ha infringit la normativa que estipula, per exemple, l'accés de menors al recinte o la venda de begudes alcohòliques.

Tampoc descarten recórrer a la via penal perquè asseguren que la informació que han recopilat fins al moment evidencia que hi ha hagut maltractament animal, tant en les vaquetes de dissabte com en el cas del brau abatut a trets després de saltar a les grades diumenge i envestir 19 persones. Lex Ànima ha recollit imatges on apareixen animals sagnant per la boca o on s'aprecia que es van estirar bous per la cua o els hi van propinar cops al cap.

El partit animalista Pacma, a través d'un comunicat, també reclama a l'ajuntament que "suspengui definitivament" la pràctica taurina i "s'alineï amb la majoria de la societat, cada vegada més sensibilitzada amb els animals". Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar les causes de l'accident. Pacma demana que es depurin responsabilitats i que la investigació analitzi amb profunditat si s'han comès infraccions o irregularitats.

La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous exposa que ja fa cinc anys que investiguen "aquesta forma de violència públic" recollint imatges sobre possibles casos de maltractament animal i també carreguen contra la decisió d'abatre a trets el brau de Vidreres.