Unes 200 persones es concentren a Platja d'Aro en rebuig a la violació múltiple a una turista

L'Ajuntament lliurarà les imatges de les càmeres de videovigilància als Mossos

Concentració de condemna a les portes de l'Ajuntament de Platja d'Aro (Baix Empordà). Unes 200 persones s'han aplegat a la plaça per rebutjar la presumpta agressió sexual múltiple denunciada per una turista francesa de 27 anys.

Els fets haurien passat la matinada de diumenge quan la noia sortia d'un pub de la població. Aleshores, tres homes l'haurien abordat i se l'haurien emportat fins a la Platja Gran, on l'haurien agredit. L'alcalde de la població ha explicat que ha donat ordres a la Policia Local perquè lliuri als Mossos d'Esquadra tota la informació recopilada aquella nit així com les imatges de les càmeres de videovigilància que hi ha al municipi.

Jiménez ha recordat que els aparells s'utilitzen com a lectors de matrícules però que les aportaran per contribuir a aclarir els fets. En aquest sentit, ha dit que de moment no li consta que s'hagi localitzat els presumptes agressors.

Jiménez també ha dit que totes les agressions sexuals són una violació contra els drets humans fonamentals i ha animat a la població a no "desanimar-se" davant de fets com aquests. "Només juntes i junts aconseguirem vèncer la batalla per a la igualtat de gènere, per eradicar la violència masclista i per fer de la nostra societat un model veritable de fraternitat", ha dit durant la lectura del manifest.

D'altra banda, l'alcalde també ha assegurat que no s'escatimaran esforços ni recursos per combatre aquest i altres delictes i ha recordat que des de fa temps l'Ajuntament impulsa campanyes de civisme, en coordinació amb els locals d'oci nocturn, que en els últims quatre anys "han donat els seus fruits".