El govern de Vidreres estudiarà si elimina el correbou

Es reunirà els propers dies amb els organitzadors

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vidreres s'ha reunit d'urgència amb l'entitat que organitza els correbous al municipi per abordar l'accident que es va produir diumenge, i que va acabar amb dinous persones feridesdesprés que un toro s'escapés.

En un comunicat, el consistori assegura que en els propers dies informarà sobre el futur d'aquest esdeveniment a Vidreres.

Mentrestant, ha lamentat l'accident i ha mostrat la seva solidaritat i preocupació pels ferits, els seus familiars i amics, tot desitjant-los una ràpida recuperació. També ha aprofitat per recordar que els Mossos d'Esquadra han obert una investigació al respecte.

En aquest sentit, ha insistit que el correbous fa 33 anys que se celebra i que "mai ha generat confrontació al municipi". "A l'entitat hi ha una 80 membres però hi ha més de 200 persones que hi col·laboren activament", ha remarcat.

En relació a la seguretat de l'esdeveniment, Camps ha afirmat que tenia tota la documentació "en regla" i que s'havien fet els controls "pertinents". "Va ser un accident que no va ser normal", ha afegit.

Denúncia animalista

D'altra banda, l'equip jurídic de l'associació per a l'ètica i el progrés del tracte animal, Lex Ànima, està estudiant interposar una denúncia per la via penal per "les irregularitats comeses en aquest lamentable espectacle". L'entitat recorda que l'accident no només va acabar amb diversos ferits sinó també amb l'animal abatut a trets i agraeix les fotografies i vídeos que els testimonis els estan facilitant.