Els grups de l'Ajuntament de Girona condemnen l'agressió a Puigdemont en un comunicat conjunt

La CUP no signa el comunicat en considerar que el text no fa prou èmfasi en el clima de tensió social que hi ha per les retallades

En el text que han rubricat totes les forces, amb l'excepció de la CUP , denuncien que l'alcalde va rebre "una coça, va ser sacsejat i insultat i se li va voler impedir físicament l'accés a la conferència" del conseller Boi Ruiz. Valoren els incidents com a "intolerables", que "res tenen a veure amb les legítimes reclamacions dels col·lectius que discrepen de polítiques governamentals, i recorden que l'alcalde és el màxim representant de l'Ajuntament, que és la institució que representa a tots els gironins. Per això, se subratlla el seu "dret a circular lliurement" i d'assistir a actes com a representant "sense témer cap mena de coacció". Per altra banda, també es reconeix l'"esforç" i "eficàcia" de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que van permetre que Puigdemont pogués accedir al recinte on es feia la conferència.

Els motius de la CUP per no signar

Des de la CUP es denuncia que la resta de grups s'han negat a acceptat el text ampliat que proposaven i que comptava amb el suport dels sindicats (IAC, UGT, CCOO i COS). En un comunicat expliquen que a la seva proposta s'esmentava el clima de tensió social de les retallades i es recollia el compromís de l'Ajuntament de "treballar" per la cohesió social per tal que les retallades "no perjudiquessin més les condicions de la ciutadania gironina".

A pesar d'aquesta falta d'entesa, condemnen els fets i els valoren com a "desafortuntats" i "inapropiats", alhora que demanen que no s'aprofiti per "criminalitzar" el moviment en contra de les retallades ni tampoc els sindicats, col·lectius convocants de la manifestació i assistents a l'acte. El partit espera que altres entitats socials i col·lectius se sumin a la declaració.