Agredeixen l'alcalde de Girona enmig d'una concentració contra les retallades en sanitat

L'agressió s'ha produït a les portes de l'Espai Caixa on Carles Puigdemont assistia a una conferència del conseller Boi Ruiz

Unes 200 persones s'han concentrat aquest divendres al vespre davant l'Espai Caixa de Girona, on el conseller de Salut hi feia una conferència, per protestar en contra de les mesures de contenció en sanitat. Personal sanitari i un grup "d'indignats" ha fet una representació enmig del carrer denunciat la precarietat de la sanitat. La manifestació, però, s'ha escalfat quan un grup de manifestants ha encerclat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l'han escridassat mentre li llançaven objectes i cosses.

"Rebutjar unànimement els fets"

Puigdemont ha assegurat que els manifestants tenen tot el dret a queixar-se pel que creguin oportú, però ha condemnat l'agressió que ha patit. "Aquests fets desmereixen absolutament les seves reivindicacions perquè ha estat un espectacle lamentable", ha dit el mateix Puigdemont. L'alcalde de Girona ha assegurat que no presentarà cap denúncia, però ha demanat el suport dels grups municipals perquè "rebutgin unànimement" aquests fets.         

Reaccions

Fins a les onze de la nit d'avui ja s'han posicionat alguns partits per tal de mostrar el seu rebuig en contra l'agressió a Puigdemont. Els primers han estat Ciutadans (C's) els quals han "lamentat" que alguns manifestants "passin algunes línies vermelles i que les reivindicacions justes quedin tacades per culpa d’una minoria". No només això, també han volgut donar suport a l'alcalde convergent i han demanat al sindicats que han convocat la concentració "localitzin i preguin les mesures necessàries contra els violents".

La portaveu i cap de l'oposició pel PSC a Girona, Pia Bosch, també ha reaccionat davant l'agressió i s'ha comunicat amb Puigdemont a través de Twitter dient que "des del grup municipal socialista condemnem l'agressió que has patit. La violència no té mai justificació!".

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) també s'ha posicionat assegurant que "lamenten" aquesta actitud "reprovable que desmereix qualsevol reivindicació, per més legítima que sigui". Tanmateix han demanat que aquests tipus d’actes no quedin impunes i que es prenguin les mesures legals oportunes contra els agressors.
 
D’altra banda SI ha volgut vol expressar el seu suport a l’alcalde i li ha desitjat una "ràpida recuperació".