Unes 300 persones es manifesten en contra dels aldarulls a la zona d'oci nocturn de Blanes

Els veïns demanen un reforç policial

  • La manifestació veïnal en contra dels aldarulls dels locals d'oci nocturn al seu pas pel carrer Ample. ACN
    La manifestació veïnal en contra dels aldarulls dels locals d'oci nocturn al seu pas pel carrer Ample
    Fotos: ACN

Els veïns de Blanes (Selva) han sortit al carrer aquest divendres al vespre per protestar en contra dels aldarulls que pateixen cada nit als barris dels Pins i la Plantera. En aquesta zona és on es concentren la major part de les discoteques del municipi. Per aquest motiu, prop de 300 persones han acudit a la crida de la plataforma 'Per uns barris més segurs' per manifestar-se i reclamar solucions al conflicte.

Actualment, la plataforma compta amb un centenar de famílies que periòdicament decideixen les accions que faran per lluitar en contra dels aldarulls. L'Ana Maria Soteras, portaveu de la plataforma, ha detallat que estan "cansats" de "no poder dormir ni descansar" perquè el carrer "està ple de gent cridant, fent 'botellón', vomitant i tenint relacions sexuals sense cap mena de pudor".

A més, la portaveu ha especificat que el principal problema és amb una discoteca que accepta majors de 16 anys, que "són els que es queden al carrer". De fet, Soteras ha explicat que la majoria dels joves conflictius són menors d'edat que venen amb els últims trens de rodalies provinents de Barcelona i s'esperen al municipi fins que no surt el primer tren de l'endemà.

Per això els veïns han decidit unir-se per demanar "una solució real ja". La portaveu de la plataforma ha matisat que "no volem que tanqui cap local" però sí que els veïns dels Pins i la Plantera puguin "descansar".

La portaveu ha remarcat que durant la nit del dijous ja hi va haver "més presència policial, que és el que cal". Per això, l'entitat ha demanat al Departament d'Interior que reforci la plantilla dels Mossos d'Esquadra al municipi i d'aquesta manera complementin la feina que ja fa la Policia Local.

La manifestació ha arrencat davant de l'Ajuntament de Blanes amb la lectura d'un manifest i després ha enfilat pel carrer Ample fins al d'Anselm Clavé. Pel camí, diversos veïns han cridat "Volem descansar!" acompanyats de xiulets i pancartes. Una vegada a la rotonda dels Focs (en l'encreuament amb la carretera de la Costa Brava), han donat per finalitzada la protesta i han donat les gràcies a la policia.

Declaració institucional per desencallar el conflicte

En la manifestació d'aquesta tarda no hi ha participat cap càrrec electe del consistori blanenc, després que la junta de portaveus decidís emprendre altres mesures de suport a la problemàtica. Hores abans de la mobilització, l'Ajuntament ha publicat una declaració institucional signada pels cinc partits amb representació municipal (ERC, PSC, Blanes En Comú Podem, Junts per Blanes i Ciutadans), les associacions de veïns dels Pins i la Plantera i la plataforma 'Per uns barris més segurs'.

En el text, el consistori ha mostrat la "solidaritat" amb els veïns afectats pels aldarulls i s'ha compromès a tractar-lo com a "un punt de treball col·lectiu i unitari a solucionar". En la declaració, els signants també mostren el seu suport a la Policia Local i l'"excel·lent treball" que està realitzant. Per últim, l'Ajuntament de Blanes també demana més col·laboració amb els Mossos d'Esquadra.