Denuncien pressions de Ryanair als treballadors per anul·lar la vaga

En un vídeo demana als treballadors que pressionin als sindicats

Els sindicats majoritaris de Ryanair s'han reunit aquest matí amb els directius de l'empresa i representants de la Direcció General de Treball del govern espanyol a Madrid amb l'objectiu d'arribar a una solució per evitar la vaga de tripulació de cabina. Abans d'entrar a la reunió el secretari general del sindicat USO Ryanair, Gustavo Silva, ha denunciat que l'empresa ha estat pressionant als treballadors perquè convencessin als representants sindicals que no convoquessin cap vaga.

Una de les mesura a les quals els sindicats han fet referència és un vídeo en què un directiu publica els noms i cognoms dels representants sindicals amb l'objectiu que els treballadors els pressionin perquè aturin les vagues. De fet, en aquest vídeo el cap de recursos humans, Eddie Wilson, diu que si finalment els treballadors fan els deu dies de vaga el mes de setembre, les conseqüències que comportarà per l'empresa els podria portar a tancar més bases que té l'aerolínia a l'estat espanyol.

Segons ha avançat Silva, buscaran la manera de portar als tribunals al directiu per incomplir la Llei de Protecció de Dades, ja que ha publicat els noms i cognoms dels sindicalistes en un vídeo sense el seu consentiment.

De tota manera, Silva ha avançat que "la gent està al corrent de les actituds dèspotes" i per això la plantilla "ja no es creu les mentides" de l'empresa. De fet, el sindicalista ha alertat que els motius que donava l'aerolínia irlandesa per tancar les bases de les Illes Canàries i Girona "han caigut".

En un principi Ryanair justificava el tancament pel retard en la recepció d'uns avions i davant dels possibles efectes del brexit. Tot i així, Silva ha explicat que els nous avions "es certifiquen a l'octubre i començaran a volar al febrer", tal com els ha avançat un pilot de la companyia. Per altra banda, el secretari general del sindicat també ha recordat que en una entrevista a la revista 'Forbes' els responsables de la companyia de 'low cost' van explicar que "ja ho tenen tot preparat" per un brexit dur.

Per aquest motiu no entenen com "una companyia que obté milions de beneficis" pugui acomiadar a 500 persones i tancar dues bases a l'estat espanyol.

Posicionament del govern espanyol

D'altra banda, els sindicalistes també demanen al govern espanyol que es posicioni en el conflicte. Segons Gustavo Silva, els representants de l'executiu "han de respondre perquè no es compleix la legislació laboral en aquest cas".

A més, Silva ha recordat que "el govern haurà de justificar perquè segueix invertint amb subvencions" a la companyia irlandesa quan aquesta "no compleix res" del que proposa en els convenis. Per tot això, demanen que l'equip dirigit per Pedro Sánchez no "passi de perfil" en aquest conflicte.