Els Tedax recullen 27 artefactes explosius a comarques gironines des de principis d'any

La majoria eren projectils d'artilleria, granades de mà, morters, granades de fusell i espoletes

L'àrea Tedax-NRBQ dels Mossos d'Esquadra han recollit 27 artefactes explosius a comarques gironins des que va començar l'any. La majoria eren projectils d'artilleria, granades de mà, morters, granades de fusell i espoletes.
L'últim en detectar-se va ser ahir, un projectil d'artilleria de 105 mm sense espoleta localitzat a Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà). L'avís el va donar personal de l'ajuntament que altertava de la descoberta d'un artefacte de la Guerra Civil al bosc. Concretament, es va trobar en un antic abocador d'escombraries on s'estan fent tasques de neteja. Membres del Tedax el van inspeccionar i recollir per a la seva posterior destrucció controlada. En el que portem d'any la unitat ha retirat 300 artefactes explosius a tot Catalunya.
 
Aquesta mateixa unitat va recollir 52 artefactes explosius durant el 2018. Concretament, 19 granades de mà, 15 granades de morter, 15 projectils d’artilleria, 2 espoletes i 1 coet.

Des de Mossos d'Esquadra alerten que, encara que siguin antics i en mal estat, poden explotar si es manipulen. És per això que cal evitar tocar-los i avisar al 112.