El PSC diu que l'actual consistori de Girona costa pràcticament el mateix que l'anterior

Puigdemont defensa que amb la nova organització es generarà un estalvi de 500.000 euros aquest mandat

La portaveu del PSC, Pia Bosch, ha comparegut per explicar perquè van decidir en el ple de dimarts donar suport a l'aprovació del cartipàs. Bosch ha afirmat que per "responsabilitat i coherència" van donar suport i ha recordat quines contrapartides ha aconseguit el PSC. Ara bé, Bosch ha destacat que no es tracta d'un pacte de mandat sinó d'un "pacte puntual" per tal que el govern "comenci a treballar". "Ja vam dir que no posaríem pals a les rodes", ha manifestat.

Però quan no han passat ni 24 hores d'aquest pacte, el PSC ja ha qüestionat algunes de les afirmacions que ha fet CiU. Concretament, l'alcalde, Carles Puigdemont, va assegurar que la nova organització del consistori crea un estalvi de mig milió d'euros. Per una banda, Puigdemont argumentava que el fet de renunciar al seu sou i que es passi de 17 a 10 regidors al govern contribuïa, en part, a aquest estalvi.

Aquestes xifres però no quadren al grup dels socialistes que asseguren que, per contra, es passa de dos a quatre càrrecs de confiança i, a més, Puigdemont renuncia al sou d'alcalde (cobrarà el de diputat) però segueix cobrant les indemnitzacions com a regidor del govern. "No es pot fer demagògia amb els costos perquè aquest consistori costarà pràcticament igual que l'altre", ha dit la cap de l'oposició Pia Bosch.

Per això, el PSC demanarà a la secretària de l'ajuntament uns certificats de costos per esclarir aquests "ball de xifres" que diuen que hi ha. Segons dades aportades per Bosch, el cost del pagament dels regidors i càrrecs de confiança de tot el consistori era de 832.000 euros en el mandat 2007-2011 i en aquest mandat és lleugerament superior: 846.376 euros. Per tant, el PSC ha afirmat que l'estalvi de 500.000 euros defensat per l'alcalde no els quadra. "No volem qüestionar el què es paga, només clarificar les xifres per no confondre la gent", ha manifestat Bosch.