Andrea Motis, l'estel més brillant d'una 'Nit de Jazz sota les estrelles'

L'artista, de només 15 anys, va enamorar al públic en una vetllada passada per aigua

Faltaven pocs minuts per a les onze de la nit quan van començar a sonar els primers acords de 'Loisiana Fairy Tale'. Andrea Motis, una jove adolescent de només 15 anys va iniciar la seva interpretació d'aquesta peça escrita pel nord-americà John Frederick Coots (conegut per composar 'Santa Claus is coming to town'). Motis, acompanyada per Joan Chamorro (contrabaix), Esteve Pi (bateria) i Josep Traver (guitarra), va repassar alguns dels temes que conformen el seu primer llarga durada.

Al llarg de les dues hores de concert la jove intèrpret va delectar al públic amb 'L.O.V.E.', 'Dream a little dream of me', 'Over the rainbow', 'Smile' i 'My baby just cares for me', entre d'altres. El talent de Motis va fer oblidar que la pluja havia restat màgia a la nit, obligant-los a abandonar la terrassa per tancar-se dins una àmplia sala de l'hotel AC Palau de Bellavista.

El respecte i profunditat que Motis desprèn en les seves interpretacions ho ha adquirit en la seva etapa dins la Sant Andreu Jazz Band, una formació dirigida per Joan Chamorro que va néixer l'any 2006 i es va estrenar oficialment al Festival Internacional de Jazz de Terrassa d'aquell mateix any. Des d'aleshores no s'han aturat i ja han enregistrat el seu primer disc sota el títol 'Jazzing'. La banda, que engloba joves d'entre 10 i 16 anys, es va formar amb l'esperança de crear noves figures del Jazz amb arrels catalanes i, amb Andrea Motis, ho han aconseguit. 

El proper concert tindrà lloc demà dijous amb el Susana Sheiman Trio.